SUSRET MINISTARKE JOKSIMOVIĆ I KRISTIN MORO: Srbija opredeljena ka članstvu u EU
Foto: Tanjug/sava Radovanović

Francuska ambasadorka

SUSRET MINISTARKE JOKSIMOVIĆ I KRISTIN MORO: Srbija opredeljena ka članstvu u EU

Politika -

BEOGRAD - Ministarka zadužena za evropske intergracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorkom Francuske u Srbiji Kristin Moro o nastavku evropskih integracija, reformama koje se u Srbiji sprovode i regionalnoj saradnji.

Joksimović je naglasila da članstvo u Evropskoj uniji predstavlja strateško opredeljenje Vlade Srbije.

Objasnila je da su reforme koje se sprovode u funkciji poboljšanja standarda i boljeg života građana i ocenila da evropske integracije predstavljaju najbolji mehanizam za unutrašnji razvoj i napredak zemlje.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za medije, ministarka je precizirala da Srbija očekuje, da na Prvoj međuvladinoj konferenciji tokom malteškog predsedavanja Unijom, 27. februara, otvori poglavlja 26 (tiče se kulture i obrazovanja) i 20 o industrijskoj politici i preduzetništvu.

JOKSIMOVIĆ: Srbija KORAK ISPRED OSTALIH na putu ka EU

MINISTARKA JOKSIMOVIĆ: Sledeće nedelje otvaramo poglavlja 20 i 26

Jadranka Joksimović zahvalila je Kristin Moro na podršci i ekspertskoj pomoći koju Francuska pruža Srbiji u daljem toku evropskih integracija.

Ministar Joksimović naglasila je da je Srbija otvorena za saradnju radi jačanja regionalne stabilnosti. Ukazala je, međutim, da je za to potreban konstruktivan pristup svih zemalja regiona.

Ambasador Francuske podvukla je da je za Evropsku uniju i njene članice važna stabilnost regiona. Pozdravila je opredeljenje Srbije da nastavi sa reformama i izrazila očekivanje da će poglavlja 20 i 26 biti otvorena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track