SUSRET PREDSEDNIKA: Sastali se Nikolić i Pahor
Foto: Tanjug Rade Prelić

Andrićev venac

SUSRET PREDSEDNIKA: Sastali se Nikolić i Pahor

Politika -
Današnji sastanak predsednika u Beogradu posvećen je predstojećem samitu Brdo procesa u Crnoj Gori, čiji je domaćin Filip Vujanović
1 / 2 Foto: Tanjug Rade Prelić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa slovenačkim kolegom Borutom Pahorom.

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu. Počeo je u 12.15 časova. Današnji sastanak predsednika u Beogradu posvećen je predstojećem samitu Brdo procesa u Crnoj Gori, prenosi slovenačka agencija STA.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nikolić je, uz albanskog predsednika Bujara Nisšanija, jedini od lidera zemalja regiona koji se nije odazvao pozivu da učestvuje na sastanku Biznis lidera jugoistočne Evrope koji je juče završen u Portorožu, u Sloveniji, dodaje STA.

Samit Procesa Brdo zakazan je za 8. jun u Crnoj Gori, a domaćin će biti predsednik Crne Gore Filip Vujanović. Proces Brdo zajedno su inicirale Slovenija i Hrvatska u januaru 2010, a formalno je počeo susretom lidera zemalja Zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja, 20. marta 2010. kada je usvojena je i zajednička deklaracija u kojoj je potvrđena posvećenost procesu evropskih integracija, dobrosusedskim odnosima, saradnji u zajedničkim projektima i rešavanju otvorenih bilateralnih pitanja u evropskom duhu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track