SUSRET SA AMBASADORKOM: Vučić dogodine u poseti Kubi
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nemanjina 11

SUSRET SA AMBASADORKOM: Vučić dogodine u poseti Kubi

Politika -

BEOGRAD - Ambasadorka Kube u Srbiji Adela Majra Ruis Garsija danas je premijeru Aleksandru Vučić prenela želju svoje vlade da Vučić poseti Kubu iduće godine, istakavši da bi to bilo od istorijskog značaja za bilateralne odnose.

Vučić je na sastanku sa ambasadorkom izrazio nadu da će njegova poseta Kubi doprineti većoj privrednoj saradnji i dodao da namerava da u tu posetu povede i delegaciju privrednika, saopštila je Vlada Srbije.

U saopštenju se navodi da je Vučić zahvalio Kubi zbog nepriznavanja nezavisnosti Kosova i zbog podrške u međunarodnim organizacijama prilikom pokušaja učlanjenja Kosova.

"Srbija uvažava slobodarski duh kubanskog naroda"

Vučić je u razgovoru istaklao da Srbija, kao zemlja koja štiti svoju nezavisnost, oseća veliko prijateljstvo prema Kubi i uvažava slobodarski duh kubanskog naroda.

Ambasadorka Ruis Garsija prenela je želju kubanske Vlade da se poseta premijera Vučića Kubi, na poziv predsednika Raula Kastra, realizuje tokom sledeće godine, istakavši da bi poseta bila od istorijskog značaja za odnose dveju zemalja.

Srpski premijer je rekao da se nada da će njegova poseta Kubi doneti dobrobit za dalji razvoj bilateralnih odnosa i veću saradnju srpske i kubanske privrede, izrazivši nameru da ga prati i delegacija srpskih privrednika.

Vučić je zahvalio Kubi na principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama, poput Unesko prilikom pokušaja učlanjenja tzv. Kosova.Ruis Garsija je rekla da Kuba visoko ceni napore Srbije i premijera Vučića da očuva stabilnost regiona Zapadnog Balkana, saopštila je kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track