SUSRET SA PAPOM: Nikolić sutra u Vatikanu
Foto: Fonet

Zvanična poseta

SUSRET SA PAPOM: Nikolić sutra u Vatikanu

Politika -
Teme razgovora će, između ostalog, biti migrantska kriza, protivljenje Srbije prijemu takozvane Republike Kosovo u Unesko

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće sutra u jednodnevnoj zvaničnoj poseti Vatikanu, tokom koje će se susresti sa papom Franjom. Teme razgovora će, između ostalog, biti migrantska kriza, protivljenje Srbije prijemu takozvane "Republike Kosovo" u Unesko.

Takođe, razgovaraće se i o formiranju mešovite komisije Srpske pravoslave crkve i Rimokatoličke crkve koja bi razmatrala istorijske činjenice iz perioda Drugog svetskog rata i ulogu kardinala Alojzija Stepinca u Nezavisnoj državi Hrvatskoj, saopštila je Pres služba predsednika za saradnju s medijima.

Tokom posete Nikolić će uručiti Orden Republike Srbije na lenti kardinalu Pjetru Parolinu, državnom sekretaru Svete Stolice, za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje između Srbije i Svete Stolice. Istog dana, u Rimu će se predsednik Nikolić sastati sa predsednikom Italije, Serđom Matarelom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track