SUSRET U VLADI SRBIJE: Vučić se sastao sa Đentilonijem
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nemanjina 11

SUSRET U VLADI SRBIJE: Vučić se sastao sa Đentilonijem

Politika -
U Beogradu će uskoro biti održana četvrta zajednička sednica vlada. To je dobra osnova za dalje unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmene, koja je prošle godine iznosila 3,6 milijardi evra, rekao je premijer

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Italije Paolo Đentiloni konstatovali su danas da Srbija i Italija imaju odlične političke odnose, čemu doprinose redovni susreti zvaničnika dveju zemalja, saopštila je Vlada Srbije.

U saopštenju se navodi da će u Beogradu uskoro biti održana četvrta zajednička sednica vlada. "To je dobra osnova za dalje unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmene, koja je prošle godine iznosila 3,6 milijardi evra", rekao je Vučić i dodao da očekuje nove italijanske investicije, posebno u oblasti poljoprivede i prehrambene industrije.

Đentiloni je rekao da će učešće na svetskoj izložbi EKSPO 2015. u Milanu biti dobra prilika da se Srbija predstavi u Italiji na najbolji način.

Italijanski ministar je rekao da je Srbija politički i ekonomski stabilna zemlja koja doprinosi i stabilnosti celog regiona, dok je Vučih naveo da će "Srbija nastaviti da bude stub stabilnosti u regionu unapređenjem odnosa sa susednim zemljama, što će doprineti i ekonomskom razvoju Zapadnog Balkana". "Italija poštuje sve što radi Vlada premijera Aleksandra Vučića sprovođenjem ekonomskih reformi", rekao je Đentiloni i dodao da će italijanska vlada podržati skoro otvaranje pregovaračkih poglavlja u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track