ŠUTANOVAC: Bratislav Gašić je najgori ministar odbrane koga je Srbija ikad imala!
Foto: Marina Lopičić

Nastavljen rat izjavama funkcionera DS i SNS

ŠUTANOVAC: Bratislav Gašić je najgori ministar odbrane koga je Srbija ikad imala!

Politika -
Bivši ministar vojni tvrdi da se njegov naslednik na toj funkciji ne razume u svoj posao

LESKOVAC - Poslanik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je da je Bratislav Gašić najgori ministar odbrana koga je naša država ikad imala!

Govoreći o situaciji u Vojsci, bivši ministar odbrane Šutanovac je u intervjuu FoNetu konstatovao da očigledno nema ništa od obećanja da će biti novih aviona, novih PVO sistema i novih borbenih vozila.

On smatra i da je "jako loše" što je ministar odbrane Bratislav Gašić "dozvolio da se pripadnicima Vojske Srbije smanje plate" i napominje da nedavno samoubistvo vojnog pilota, zbog ekonomskih problema, predstavlja "veliki znak za uzbunu".

- Srbija nikad nije imala goreg ministra odbrane. Dobili smo čoveka koji se, očigledno, ne razume u sistem - naveo je funkcioner DS.

Šutanovac je, pri tome, najavio da će Gašić na sudu morati da objasni tvrdnje da je on, dok je bio ministar odbrane, pomoću VBA prisluškivao svoje stranačke kolege, pa i tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Upitan da li "Kobre" mogu da obezbeđuju brata premijera, Šutanovac je odgovorio da, po zakonu, članovi najuže porodice imaju pravo na obezbeđenje, a to su supruga ili supružnik, deca i niko više.

- Brat ne može da dobije vojno obezbeđenje i mislim da će to u nekom narednom periodu svakako biti tema oko koje će se još voditi razgovori, jer je to grubo kršenje pravila rada i Zakona o Vojsci Srbije - ocenio je Šutanovac.

Osvrćući se na istraživanja koja pokazuju rast podrške građana Srpskoj naprednoj stranci (SNS), Šutanovac je ukazao da su ona spinovana i podsetio da je na prethodnim izborima bila najmanja izlaznost od početka tranzicije.

On ne spori da je SNS dobila izuzetno veliku podršku onih koji su izašli, ali napominje da je to četvrtina ukupnog broja birača u Srbiji.

Ove tri četvrtine su nama cilj, istakao je Šutanovac, koji duboko veruje i da "dobar deo" onih koji su glasali za SNS danas uviđa "promašena obećanja" te stranke.

- Znači, naša ideja je da, prvo, vratimo poverenje građana Srbije u DS i da ih podsetimo kako su živeli 2012. godine. Nije bilo lako ni tada, ali je životni standard bio znatno viši i perspektive su bile značajnije i bolje - smatra Šutanovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track