MINISTAR FOLIRANT: Bratislav Gašić beži od suda!
Foto: Dragana Udovicic

Krije se

MINISTAR FOLIRANT: Bratislav Gašić beži od suda!

Politika -
U Vladi i ministarstvu odbili da prime tužbu koju je Šutanovac podneo protiv Gašića. U Nemanjinoj 11 tvrde da potpredsednik SNS nije zaposlen kod njih, a u nadležnom resoru da mu nisu oni poslodavac, već Vlada

BEOGRAD - Dragan Šutanovac, bivši ministar odbrane, tužio je Bratislava Gašića, aktuelnog ministra vojnog, ali mu tužba još nije uručena jer i Vlada Srbije i Ministarstvo odbrane tvrde da Gašić ne radi kod njih?! U Vladi tvrde da Gašić nije zaposlen u Nemanjinoj 11, dok u Ministarstvu, u koje svakoj jutro odlazi na posao, kažu da mu oni nisu poslodavac, već Vlada!Pravni lavirintŠutanovac je tužio Gašića kao fizičko lice zbog teksta u Kuriru - da je u vreme dok je bio ministar odbrane prisluškivao DS i tadašnjeg predsednika Borisa Tadića, i da je u tu svrhu kupio uređaj za prisluškivanje od 1,36 miliona evra. Iako je tužba adresirana na Birčaninovu 5, u kojoj je smešteno Ministarstvo odbrane, a koje pripada Vladi Srbije, vraćena je sa obe adrese! U dopisu, u koji je Kurir imao uvid, generalni sekretar Vlade Novak Nedić tvrdi da ne može da primi tužbu jer Gašić nije u Nemanjinoj 11?!- Imajući u vidu da tuženi Bratislav Gašić nije na adresi Vlade, u prilogu se vraćaju originali dostavljene dokumentacije i ukazujemo da je potrebno da dostavljanje navedenih dokumenata tuženom izvršite na način propisan odgovarajućim odredbama Zakona o parničnom postupku - napisao je Nedić.

Sličan odgovor stigao je i iz Ministarstva odbrane, iz Birčaninove 5, u koji Gašić svako jutro dolazi na posao.- Bratislav Gašić nije profesionalno vojno lice da bi mu se dostavljanje vršilo preko njegove komande. Ističemo da Ministarstvo odbrane nije poslodavac gospodina Gašića, već je to Vlada Srbije - napisali su u Gašićevom ministarstvu i predložili da se tužba pošalje na adresu njegovog prebivališta.Šutanovac za Kurir kaže da je skandalozno to što tužba nije uručena:- Očekivao sam da će se Gašić skrivati, ali ne i da će za to angažovati sekretare Vlade i Ministarstva odbrane. To je jasan dokaz da ne postoji pravna država i da režim Aleksandra Vučića može da radi šta želi - tvrdi Šutanovac. Sa druge strane, Gašić uzvraća da neko tu „igra svoje igre“.Nek nađe adresu- Nije moj problem to što neko tužbe šalje na adrese na kojima on ne može da ih primi, a ne tamo gde piše da je njegova adresa stanovanja. Šutanovac pokušava da pošalje poziv, a da se ne desi suđenje jer zna šta će na tom suđenju biti - uzvratio je Gašić.Nedić nije odgovarao na pozive i SMS Kurira.

Šutanovac: Očekivao sam da će se Gašić skrivati, ali ne i da će za to angažovati sekretare Vlade i Ministarstva odbrane
Šutanovac: Očekivao sam da će se Gašić skrivati, ali ne i da će za to angažovati sekretare Vlade i Ministarstva odbrane

RATOVI GAŠIĆA I ŠUTANOVCAMart 2015.Šutanovac: VBA pratila radikale, Gašić da podnese ostavkuGašić: Veštački praviš aferu, da se izviniš oficirima VBA sa kojim si proveo pet godinaFebruar 2015.Gašić: Šutanovac prisluškivao kolege iz DS. O Tadiću zna mnogo, samo ću to da kažemŠutanovac: To je apsolutna neistina, tužiću GašićaJanuar 2015.Šutanovac: Vojska zbog budžeta neće moći da ispuni planove, to je zbog toga što Gašić nema uticaja u VladiGašić: Ima para za vojsku, Šutanovac da ne brine za moj uticaj u VladiSeptembar 2014.Gašić: Bivši ministri vojni helikopterima išli na žurkeŠutanovac: To je neistina i svirepa laž

Saša JankovićGAŠIĆ ME VREĐAO I PREKINUO SASTANAK SA DIREKTOROM VBAZaštitnik građana Saša Janković juče je optužio ministara odbrane Bratislava Gašića da ga je neprimerenim ponašanjem primorao da prekine kontrolnu posetu VBA u momentu dok mu je direktor Agencije stavljao na uvid nepokazana dokumenta o događaju tokom Parade ponosa.- Gašićevo ponašanje bilo je ispod svakog elementarnog nivoa pristojnosti. Osporavao je zakonsko ovlašćenje zaštitnika, govorio o mojim političkim ambicijama. Poručio je da sam vojsku služio u kantini, kafe-kuhinji Svetka Kovača - saopštio je Janković.Ministar Gašić nije želeo da komentariše Jankovićeve navode.

Reč stručnjakaMINISTRU JE POSAO MESTO BORAVKAAdvokat Vojin Biljić kaže da su, sa pravne strane, i Gašić i Šutanovac u pravu, ali da je skandalozno da država ne može da uruči tužbu svom ministru.- Tužba protiv fizičkog lica se podnosi na kućnu adresu. Međutim, imajući u vidu da je teško doći do kućne adrese jednog ministra, u redu je kad se označi poslovna adresa. Ministru je posao faktički mesto boravka. Ovde je posredi ozbiljna zloupotreba procesnih prava ako država ne može da uruči svom ministru tužbu. Pa država treba da bude primer kako se postupa po tužbama - kaže Biljić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track