KRALJ TRGOVA: 5 razloga zbog kojih je Vuk Drašković uspeo u srpskoj politici
Foto: Fonet

Svi, svi, svi...

KRALJ TRGOVA: 5 razloga zbog kojih je Vuk Drašković uspeo u srpskoj politici

Politika -
Evo zašto je lider Srpskog pokreta obnove nezamenjljiv faktor na stranačkoj sceni Srbije

Svako obeležavanje godišnjice demonstracija od 9. marta 1991. prilika je da se u centru pažnje nađe Vuk Drašković, jedna od najdominantnijih političkih figura novije srpske istorije. Lider Srpskog pokreta obnove na početku političke karijere, u ranim devedesetim, nazvan je "kraljem trgova".

2. Demokratičnost u Srpskom pokretu obnove

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Od osnivanja Srpskog pokreta obnove, Vuk Drašković je stalno insistirao na stranačkim izborima za predsednika stranke i svaki put pošteno na njima pobeđivao. Svaki put izbori su bili tesni jer su članovi bili stavljen pred težak izbor: Da li da glasaju za Vuka Draškovića ili za Vuka Draškovića. Iz pomenutih razloga, Srpskom pokretu obnove ne može se osporiti da je jedna od retkih partija koje su za skoro tri decenije postojanja promenile više lidera.Tako je do prve polovine devedesetih na njenom čelu bio Vuk Drašković, koga je na toj funkciji nasledio Vuk Drašković. Potom se desila nova promena u vrhu SPO, pa je njegov predsednik postao Vuk Drašković, koji je na tom mestu do današnjeg dana.

3. Sačuvana i sve brojnija stranka

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Članstvo Srpskog pokreta obnove iz godine u godinu se uvećavalo do te mere da je ta stranka jedna od najmnogobrojnih u Srbiji. Sve ostale manje partije doslovno se utrkuju da se priključe izbornoj listi koju predvodi Draškovićeva stranka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track