SVI TREBA DA BUDEMO ZABRINUTI Vulin: Trepča je pokušaj destabilizacije Kosmeta
Foto: Beta

Priština otima Trepču

SVI TREBA DA BUDEMO ZABRINUTI Vulin: Trepča je pokušaj destabilizacije Kosmeta

Politika -

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da je usvajanje Zakona o Trepči u Skupštini Kosova pokušaj destabilizacije Kosova i Metohije.

"Ovako se pravi destabilizacija na Kosovu i Metohiji, svi treba da budemo zabrinuti", kazao je Vulin.

On je dodao da "onaj ko radi na destabilizaciji ne razmišlja samo o imovini, već o tome da napravi situaciju koja jako teško može da se kontroliše" ."Govorimo o pokušaju destabilizacije Kosova i Metohije. Naše okruženje je postalo krhko. Imate situaciju BiH koja se ne smiruje ni nakon izbora..., u Crnoj Gori je nemirno, kao i u Makedoniji, a sada i na prostoru Kosova i Metohije", rekao je Vulin.

Vulin je ocenio situaciju sa usvajanjem zakona o Rudarsko-metalurškom kombinatu Trepča kao pokušaj da se ustanovi pravilo po kojem će sve što je na Kosovu pripasti vladi u Prištini.Prema njegovim rečima Kancelarija za Kosovo i Metohiju 2013. godine "učinila sve da sabere sva potraživanja prema 'Trepči'" i sprečila pokušaj privatizacije Trepče.

"Dokumentovali smo kojim sve preduzećima 'Trepča' duguje novac, ko su pravi vlasnici", rekao je Vulin i dodao da je time u jednom krugu sprečen pokušaj privatizacije Trepče, jer su ozbiljni investitori odustajali kad bi videli sve dugove i poverioce.

Poslanici u Skupštini Kosova usvojili su Zakon o Trepči, kojim Rudarsko metalurški kombinat Trepča postaje akcionarsko društvo u kojem kosovska Vlada ima 80 odsto akcija, dok 20 odsto akcija pripadaju radnicima i drugim akcionarima.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track