TADIĆ I DEVENPORT: O evrointegracijama i najavi državnog udara od strane vlasti i TV Pink
Foto: Marina Lopičić

Predsednik SDS i šef Delegacije EU

TADIĆ I DEVENPORT: O evrointegracijama i najavi državnog udara od strane vlasti i TV Pink

Politika -
BEOGRAD -Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport razgovarali su danas o aktuelnoj političkoj situaciji i evrointegracijama Srbije.

Tokom razgovora su se posebno osvrnuli na, kako je navedeno u saopštenju SDS, jučerašnju "najavu državnog udara od strane predstavnika vlasti i TV Pink".

Predsednik SDS smatra da ovakva reakcija vlasti i medija nije način da se eventualne opasnosti minimizuju. Prema njegovim rečima, "opasnosti se ne otklanjaju javnim hapšenjima u danima kada se organizuju specijalne emisije i vanredni programi, već se raskrinkava mreža onih koji potencijalno ugrožavaju bezbednost".

Tadić je dodao da "oni koji su odlučili da u to budu uključeni i mediji i javnost, čine protivuslugu i premijeru Vučiću i državi".

Prema njegovoj oceni, mnogo više destabilizuju stanje u državi i društvu prizori konferencija za novinare sa naoružanim pripadnicima MUP-a, nego objavljeni razlozi destabilizacije.

Tadić je takođe kritikovao ministra zdravlja zbog toga što je javno govorio o dijagnozama pojedinih građana, naglasivši da je to kršenje zakona i lekarskog etičkog kodeksa.

Kada je reč o procesu evrointegracija Srbije Tadić je rekao da je "dobro što Srbija konačno otpočinje otvaranje poglavlja, ali da zabrinjava činjenica da je put Srbije ka članstvu u EU usporen i još uvek nije učinjen nepovratnim".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track