TADIĆ: Najoštrija osuda napada na albanske lokale u Srbiji!

Saopštenje NDS

TADIĆ: Najoštrija osuda napada na albanske lokale u Srbiji!

Politika -
Nadam se da će ovi događaji biti pojedinačni ispadi i da će albanski premijer doći u posetu Beogradu, a normalizacija odnosa Srbije i Albanije biti nastavljena, rekao lidet NDS

BEOGRAD - Nova demokratska stranka (NDS) saopštila je večeras da najoštrije osuđuje nasilje grupe huligana prema pripadnicima albanske nacionalne manjine i njihovoj imovini u više gradova Srbije.

"Pozivamo nadležne organe da što pre pronađu i sankcionišu počinioce i da stanu u zaštitu svih naših građana i njihovih ustavnih prava i sloboda", saopštila je ova stranka.

Lider NDS Boris Tadić izjavio je u saopštenju da ne bi smelo da se dozvoli da političke provakcije i navijačko nasilje sa jedne fudbalske utakmice ugrozi sve što smo do sada postigli na razvijanju dijaloga i istorijskog kompromisa između srpskog i albanskog naroda.

"Agresivno ponašanje i ispoljavanje nacionalističkih strasti u proteklim danima i sa srpske i sa albanske strane rezultat su nereda na fudbalskoj utakmici, ali se te strasti moraju hitno stišavati na političkom nivou. Nadam se da će ovi događaji biti pojedinačni ispadi i da će albanski premijer doći u posetu Beogradu, a normalizacija odnosa Srbije i Albanije biti nastavljena“, poručio je Tadić.

"Pozivamo članove i prijatelje naše stranke, kao i sve građane, da zaštite svoje albanske komšije i sunarodnike od svake vrste agresije i napada na njihove slobode koje pojedinci ispoljavaju prema njima", piše u saopštenju. Samo takvim odnosom prema drugima, dodaje se, možemo zahtevati i takav odnos drugih prema nama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track