Tadić: Nikoliću su nesvrstani isto što i majmuni! Nikolić: Borise, ti si sad potpuno nebitan

Bivši i aktuelni predsednik Srbije ukrstili koplja

Tadić: Nikoliću su nesvrstani isto što i majmuni! Nikolić: Borise, ti si sad potpuno nebitan

Politika -
SDS raspalio po šefu države zbog izjave da je u UAE otišao da obnovi zapostavljene odnose, a zna se kako ih je vređao

BEOGRAD - Tomislav Nikolić i Boris Tadić, aktuelni i bivši predsednik Srbije, posle kraćeg primirja ponovo su zaratili. Pošto mu se, izgleda, nimalo nije dopalo što se Nikolić proglasio zaslužnim za dobre veze sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), Tadić je svog naslednika optužio za dvoličnost i senilnost podsetivši da je majmunima nazivao ljude koji žive u zemljama nesvrstanih.Predsednik Nikolić je, podsetimo, bio u radnoj poseti UAE, gde je gledao i odlučujuću trku Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija. Tadićev SDS ocenio je da je apsurdno da Nikolić iz UAE poručuje kako radi na obnovi zapostavljenih odnosa, koji su obnovljeni u njegovom mandatu i mandatu prethodne vlasti.Rani radovi- Manir Nikolića je da zaboravlja šta je govorio i radio tokom svog političkog života, pa tako zaboravlja da su, i pre nego što je postao predsednik Srbije, obnovljena prijateljstva sa zemljama nesvrstanih, koja je on svojom politikom zatirao - saopštio je SDS i podsetio da su ti odnosi obnavljani tokom Tadićevog mandata i uprkos Nikolićevim izjavama da su ljudi koji žive u tim zemljama „majmuni“. Nikolić je to, inače, izjavio decembra 1990.

Reč-dve o Rusiji- Dok danas Nikolić servilno pridržava kaput Putinu na vojnoj paradi kao da nije predsednik Srbije, već kao da je zaposlen u protokolu predsednika Rusije, zaboravlja da je, dok je građane nesvrstanih zemalja nazivao majmunima, vređao Rusiju - nastavio je Tadić.Za razliku od njih, Nikolić je bio sažetiji.- Bez komentara. Predsednik neće da se oglašava jer ne želi Tadiću da daje na značaju - bili su kratki u Predsedništvu Srbije.

ISTORIJAT SUKOBA Kako su se do sada vređali bivši i sadašnji predsednici republike Srbije NIKOLIĆU, ODBIJ OD MENEProsto se pitam - divim se, kako je on toliko toga stekao u svom životu od te iste plate koju sam ja imao, a ja ništa od toga nisam mogao da steknem jer je bilo nemoguće. I kako je on pošten, a ja nepošten. Ja kažem: Odbij, čoveče, od mene! Nemoj da te čujem da si više išta na tu temu rekao!Boris Tadić, 10. 5. 2012.TOMO, UVEO SI SRBIJU U BEZNAĐEAko je Srbija koju je Nikolić zatekao Srbija u beznađu, možda bi mogao odmah da nas uzdigne do svoje genijalne političke vizije o Srbiji od Karlobaga do Virovitice, do isterivanja pripadnika drugih naroda iz njihovih domova i zluradih reakcija na ubistvo nevinih ljudi... Srbiju je u to beznađe uveo on .Boris Tadić, 18. 10. 2013.TADIĆ MI JE OSTAVIO NULUPre 16 meseci, kad sam preuzeo funkciju predsednika, u samoj zgradi Predsedništva zatekao sam nulu, kao da tu niko nije radio. Počeo sam od nule, bez ikakvih kontakata. . Srbija više nije zemlja nad kojom treba plakati, već zemlja koju čeka perspektiva i budućnost, za razliku od vremena Borisa Tadića.Tomislav Nikolić, 17. 10. 2013.BORIS NEMA ŠTA DA PONUDITadić ne može da ponudi nešto novo Srbiji, on je bio predsednik Srbije u dva mandata, pokazao je sve što zna, pokazao je sve što ume. Ne vidim šta bi novo mogao da ponudi Srbiji a da ranije nije nudio. Takođe, svi dobro znamo i kakvi su bili rezultati Tadićevi rezulatati.Tomislav Nikolić, 13. 2.2014.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track