TADIĆEV SDS: Fiskalna konsolidacija ostvarena preko džepa građana
Foto: Beta

Vlada nema razloga da se hvali

TADIĆEV SDS: Fiskalna konsolidacija ostvarena preko džepa građana

Politika -
Sprovedene mere štednje su samo trenutno smanjile deficit, a osiromašile su građane i onesposobile srpsku privredu, saopštila je danas Socijaldemokratska stranka (SDS), koja smatra da Vlada Srbije nema razloga da se hvali merama fiskalne konsolidacije

BEOGRAD - Vlada je, umesto da sprovede mere koje će podstaći privredni rast i dugoročno oporaviti srpsku ekonomiju, uzela jednokratno novac od javnih preduzeća i iz privrede, rekao je potpredsednik SDS Goran Radosavljević. On je ocenio da bi deficit državnog budžeta bio isti kao prošle godine kada bi se na ukupni deficit od oko 40 milijardi dinara dodalo 30 milijardi od smanjenja plata i penzija i 40 milijardi vanrednog neporeskog prihoda koji je prikupljen od javnih preduzeća.

Dakle, osim ove dve mere, ništa drugo u budžetu Srbije nije strukturno promenjeno, smatra Radosavljević koji je upozorio da su poreski prihodi realno manji nego prethodne godine. Uprkos samohvaljenju ove vlade, to nije politika koja može rešiti ekonomske probleme Srbije, već politika koja ih samo odlaže i produbljuje. Slično mišljenje izneo je i Fiskalni savet koji je kaže da deficit samo prividno prepolovljen, a da je realno on trebao da bude mnogo veći, zaključio je Radosavljević.

SNS zloupotrebio decu u Novom Sadu

NOVI SAD - Socijaldemokratska stranka (SDS) oštro je danas kritikovala Srpsku naprednu stranku (SNS) jer su njeni aktivisti delili letke sa stranačkim obeležjima u blizini novosadskih osnovnih škola. "Deljenje letaka o bezbednosti dece u saobraćaju sa stranačkim obeležjem SNS-a pokazalo je da je predizborna histerija uveliko počela i da su neki od učesnika političke borbe očigledno rešeni da se u kampanji koriste svim sredstvima, uključujući i zloupotrebu dece i vrbovanje oko škola", naveo je SDS u saopštenju.

Ocenjuje se da je taj letak primer "vulgarne zloupotrebe" dece u političke svrhe i "bestidne stranačke promocije maskirane u brigu za bezbednost najmlađih"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track