TAHIRI OPET PROVOCIRA: Postavlja nove uslove za stvaranje Zajednice srpskih opština
Foto: Aleksandar Jovanović

Ucena

TAHIRI OPET PROVOCIRA: Postavlja nove uslove za stvaranje Zajednice srpskih opština

Politika -

BRISEL - Šefica delegacije Prištine u tehničkim pregovorima sa Beogradom, Edita Tahiri, poručila je da postoje tri preduslova za formiranje Zajednice srpskih opština, među kojima je osnovni ukidanje paralelnih struktura Srbije na Kosovu.

Posle prvog dana razgovora u okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, Tahiri je ponovila je da je stav Kosova, kada je reč o kašnjenju u formiranju Zajednice srpskih opštna, jasan.

”Pre nego što Srbija ne ukine blokadu Kosovu za međunarodni pozivni broj, što je već dogovoreno u Briselu i pre nego što naš energetski distributivni sistem ne počne nezavisno da radi, što je dogovoreno još 2013-te, nećemo preduzeti nikakve mere u pravcu primene Asocijacije opština sa srpskom većinom na Kosovu”, rekla je Tahiri novinarima.

Tahiri je najavila da će onoga trenutka kada se uspostavi nacrt statuta ZSO, sa radom početi i tripartitna radna grupa, koje će raditi na ukidanju svih paralelnih struktura Srbije na Kosovu.

”Tek pošto sve paralelne strukture Srbije budu uklonjene Asocijacija će dobiti zeleno svetlo od strane kosvovske vlade”, poručila je Tahiri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track