Tanja Miščević: Posle dve runde očekujem otvaranje Poglavlja 35
Foto: Beta

Uoči pregovora

Tanja Miščević: Posle dve runde očekujem otvaranje Poglavlja 35

Politika -
Teško mi je da kažem u kom mesecu očekujemo otvaranje kog poglavlja..., jer tu odluku ne donosimo mi..., rekla je šefica našeg pregovaračkog tima

BEOGRAD - Šefica pregovaračkog tima Srbije u pregovorima sa Evropskom unijom Tanja Miščević očekuje da nakon dve runde dijaloga Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa bude otvoreno poglavlje 35, a koje se tiče Kosova, a zatim i 23 i 24 (vladavina prava).

"Teško mi je da kažem u kom mesecu očekujemo otvaranje kog poglavlja..., jer tu odluku ne donosimo mi... Posle dijaloga, jedne ili dve runde o normalizaciji na najvišem političkom nivou, očekujem da sva ona pitanja gde je Srbija puno uradila na sprovođenju Briselskog sporazuma dobiju i dodatni politički impuls i da nam to bude dovoljno da otovorimo poglavlje 35, koje će podrazumevati parćenje svega što je dogovoreno", rekla je Miščevićeva.

Paraleleno se, kako je istakla, radi na akcionim planovima za poglavlja 23 i 24 i dodala da očekuje da oni budu u poptunosti prihvaćeni u prvoj polovini ove godine."Istovremenio, radimo na tome da otvorimo još nekoliko poglavlja", poručila je Miščević.Ona je rekla da je implementacija Briselskog sporazuma, koji je postignut u aprilu 2013. godine zapravo dokaz kredibiliteta, "da ono što prihvatite možete i da sprovedete".

"Krajnji cilj koji ovim dijalogom o normalizaciji treba da bude postignut jeste sveobuhvatna normalizacija. Nema definicije šta je sveobuhvatna normalizacija i upravo je dijalog taj koji treba da popuni taj element i da pruži objašnjenje šta to znači. U ovom momentu to je dogovor o policiji, pravosuđu, integrisanom upravljanju administrativnom linijom", istakla je Miščevićeva.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track