TANJA POSTALA VITEZ: Ambasadorka Moro uručila Miščevićevoj francuski orden za zasluge
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Odlikovana šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU

TANJA POSTALA VITEZ: Ambasadorka Moro uručila Miščevićevoj francuski orden za zasluge

Politika -

BEOGRAD - Francuska ambasadorka u Beogradu Kristin Moro uručila je francuski Nacionalni orden za zasluge u rangu viteza šefici pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanji Miščević i poručila da Francuska ostaje odlučna u podršci naporima Srbije na evropskom putu.

"Francuska želi da pozdravi, pored Vas lično, istrajni rad koji je Srbija već postigla na svom evropskom putu i njenu odlučnost da taj put nastavi. To je elan ka budućnosti kome ovo odlikovanje želi istovremeno i da oda priznanje i da ga ohrabri", rekla je Moro sinoć na prijemu u rezidenciji.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ona je istakla da evropske integracije predstavljaju osećaj pripadnosti, a da Srbija ne samo da ima tu pripadnost, već je svakodnevno i živi."Evropa je takođe i jedan projekat, projekat budućnosti i vere u sebe", kao i "instrument mira, demokratije i ekonomskog prosperiteta" koji se brine o svetu sutrašnjice, navela je francuska ambasadorka.

Za osvajanje budućnosti uvek treba ulagati napore, što, kako je rekla, važi za Francusku, za EU kolektivno, kao i za Srbiju koja teži da postane njena članica.

Kako bi evropski put doveo do priključenja, u Srbiji još treba da se dogode teške i pre svega istrajne reforme, napomenula je Moro.Zahvalivši na priznanju koje joj je dodeljeno u ime predsednika Francuske, Miščević je istakla da svoj posao ne radi ni zbog para, ni zbog ordena već zbog mnogo važnijih stvari."Verujemo u evropski projekat, u projekat Srbije u Evropi, u Evropu u Srbiji", rekla je Miščević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track