TOMIN SIN LETI S FUNKCIJE: Čistka u SNS!
Foto: Marina Lopičić

Izvisio

TOMIN SIN LETI S FUNKCIJE: Čistka u SNS!

Politika -
Zbog aljkavosti u kontroli funkcionera s duplim primanjima i raspuštanja oko 80 odbora, Nikolić bi mogao da bude smenjen s mesta predsednika IO

BEOGRAD - Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca i sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića, mogao bi uskoro da ostane bez funkcije predsednika Izvršnog odbora u Srpskoj naprednoj stranci, saznaje Kurir!Prema rečima našeg izvora, najavljeno veliko prolećno čišćenje u SNS po svemu sudeći obuhvatiće i Nikolića, a razlog za ovakvu odluku je velika preokupiranost funkcijom gradonačelnika Kragujevca, ali i mlaka kontrola naprednjaka koji obavljaju dve funkcije.Previše obaveza- Radomir je odlično obavljao stranačka zaduženja, ali se u kontroli funkcionera SNS sa više plaćenih funkcija nije najbolje pokazao. Iako je bahatim funkcionerima dat rok da podnesu ostavku na višak funkcija, Radomir nije sproveo kontrolu što je dovelo do ozbiljnih propusta - navodi naš izvor i dodaje:- Na dušu mu se stavlja i što je raspustio oko 80 odbora, a i funkcija gradonačelnika mu oduzima previše vremena.Nikolića bi mogao da nasledi Aleksandar Jovičić, potpredsednik IO.- Jovičić se, iako mu nedostaje iskustva, već dokazao kao neko na koga može da se računa - ističe naš izvor iz centrale stranke.Sa druge strane, čelnici SNS razmišljaju i o opciji da deo ingerencija Izvršnog odbora preuzme generalni sekretarijat, telo koje planiraju da uskoro oforme. Tako bi sekretarijat preuzeo posao IO u vezi s koordinacijom odbora po Srbiji, čime bi, ukoliko ne bude smenjen, marginalizovali Radomira Nikolića.- Nikolić će u oba slučaja biti skrajnut - kaže naš izvor.Mogući nasledniciRadomir Nikolić se nije javljao na telefon, dok je Aleksandar Jovičić, potpredsednik IO, poručio:- Radim najbolje što mogu sa ove pozicije na kojoj sam trenutno i trudim se da opravdam ukazano poverenje.Prema rečima potpredsednika SNS Igora Mirovića, koji se pominje kao najozbiljniji kanditat za genseka novog tela sve funkcije u stranci biće revidirane nakon izbora.- Nakon konstituisanja novog GO postaviće se nova organizaciona šema stranke, a delimično će biti prostora i za neka nova imenovanja. Dosad nije dovođena u pitanje nijedna pozicija - kaže Mirović.

Branko RadunRADOMIR DA IZAĐE IZ OČEVE SENKE

Analitičar Branko Radun ocenjuje da je izuzetno teško istovremeno obavljati dve funkcije, te da zbog toga jedna uvek mora da trpi.- Nikolić, kao predsednik IO, ima velik i ozbiljan posao, a uz to je i gradonačelnik Kragujevca. Sve to je previše za jednog mladog čoveka. Trebalo bi da se fokusira na jednu stvar, da tu napravi neki uspeh i da konačno izađe iz senke svog oca - zaključuje Radun.

Kome je Radomir Nikolić progledao kroz prste- Radomir Nikolić je u avgustu 2014. godine dobio zadatak da kontroliše funkcionere SNS koji treba da podnesu ostavke na duple plaćene funkcije.- Glavni odbor Srpske napredne stranke je odlučio da rok za podnošenje ostavki bude je 15. septembar 2014. godine.- Tokom novembra otkriveno je da naprednjaci Milan Stevanović i Milan Kovačević i dalje imaju po dve plaćene funkcije.- Naprednjak Vladimir Ðukanović je do januara 2015. obavljao dve funkcije.- Februara 2015. otkriveno da Predrag Sazdanović ima čak sedam plaćenih funkcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track