TREĆA SRBIJA: DS na silu tera ljude na svoj miting u Beogradu?!
Foto: Treća Srbija

Pitanja za Bojana Pajtića

TREĆA SRBIJA: DS na silu tera ljude na svoj miting u Beogradu?!

Politika -
Treća Srbija pita da li su dati nalozi opštinskim odborima na teritoriji Vojvodine da svakoj osobi koja će doći na protest u subotu isplate 2.500 dinara

NOVI SAD/BEOGRAD - U silnoj želji da pokaže pojedinim strancima kako još uvek ima stranku na koju se oni mogu osloniti u izazivanju uličnih nemira u Srbiji, Demokratska stranka je odlučila da napravi protest u Beogradu. Imajući u vidu da su za protest potrebni ljudi, a da Bojan Pajtić za sobom ne može da povede ni članove svoje najuže porodice, DS se odlučio da zloupotrebom vlasti koju obavljaju u AP Vojvodina pokuša da nekako napabirči neke ljude, saopštila je Treća Srbija.

Treća Srbija pita da li su dati nalozi opštinskim odborima na teritoriji Vojvodine da svakoj osobi koja će doći na protest u subotu isplate 2.500 dinara.

"Takođe, pitamo Pajtićev režim, da li je istina da će autobusi koji će prevoziti ljude na skup u Beogradu biti plaćani preko pokrajinskih preduzeća koja su pod kontrolom DS? Smatramo da je važno da DS odgovori na pitanje da li je pojedinim zaposlenima koji su angažovani u pokrajinskoj administraciji, a koji imaju ugovor na određeno, zaprećeno raskidanjem ugovora ukoliko oni i njihove porodice ne budu organizovanim autobusima iz Novog Sada krenuli u Beograd u subotu. Upozoravamo Pajtićeve poslušnike da bi na gore opisani način bio vršen organizovani mobing nad radnicima, sličan onom koji je vršen 2012. godine kada su zaposleni iz novosadskih i pokrajinskih javnih preduzeća bili primorani da budu u kolcentru koji je DS tada formirala u Master centru novosadskog sajma i čiji je zadatak bio poziv ljudima na privatne telefone i agitacija da se glasa za DS", navodi Treća Srbija

Takođe, indikativne su informacije, stoji dalje u saopštenju, da se u štampariji pokrajinske vlasti, dakle u državnoj štampariji, i o državnom trošku vrši štampa velikog broja letaka i plakata kojim će se narod pozivati na protest i preko kojih će se vršiti kompromitacija vlasti u Novom Sadu.

"Organizatori svih ovih radnji su isti oni koji zloupotrebljavajući sindikate u Novom Sadu već danima pokušavaju da regrutuju ljude da na ulici isteruju pravdu. Nas nikako ne bi iznenadilo i da se na skupu DS-a u Beogradu masovno pojave i crveni kartoni koji su već u Novom Sadu isprobani i koji očigledno postaju obeležje pokušaja izazivanja nove revolucije u Srbiji nalik onoj koja je bila 5. oktobra 2000. Za nas iz Treće Srbije dilema ne postoji, mi smo za drugačiju vlast u našoj zemlji i do toga težimo da dođemo legalnim putevima. Zbog toga ćemo dati sve od sebe da raskrinkamo one koji su već jednom bagerima i heklerima osvajali vlast i da im ne dozvolimo da opet preko nekog novog DOS i crvenih kartona umesto stisnute pesnice na silu uzmu naše živote u njihove ruke", zaključuje Treća Srbija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track