TREĆA SRBIJA: Potpisan Manifest Nove Evrope u Parizu
Foto: Treca Srbija

Organizacije iz Srbije i Francuske

TREĆA SRBIJA: Potpisan Manifest Nove Evrope u Parizu

Politika -
Srbija sa jedne strane geografski, demografski i kulturno pripada Evropi, dok je, sa druge strane, za Rusiju vezuje neka vrsta religijskog i jezičkog jedinstva, što joj obezbeđuje jedinstvenu poziciju između Istoka i Zapada, navodi se u manifestu

BEOGRAD/PARIZ - Predsednik Treće Srbije Miroslav Parović i prof. Dr Nenad Krstić, jedan od inicijatora društveno-političkog okupljanja Alternativa za Srbiju, potpisali su u Parizu manifest Nove Evrope.

Organizacije iz Srbije i Francuske su potpisivanjem ovog manifesta stvorili jezgro mreže organizacija koje će u narednom periodu raditi na tome da se u Evropi napravi novi dogovor između evropskih naroda i država koji bi podrazumevao napuštanje briselskog koncepta EU i uspostavljanje koncepta Evrope od Lisabona do Vladivostoka.

Parović je prilikom potpisivanja manifesta istakao da je padom granice na Krimu započela promena paradigme u Evropi slično kao što je pre 25 godina bilo posle pada Berlinskog zida, dodajući da je to velika šansa da se narodi Evrope izbore za prosperitet, suverenitet i nezavisnost.

U manifestu se navodi da "Srbija sa jedne strane geografski, demografski i kulturno pripada Evropi, dok je, sa druge strane, za Rusiju vezuje neka vrsta religijskog i jezičkog jedinstva, što joj obezbeđuje jedinstvenu poziciju između Istoka i Zapada".

"Finansijski i politički zamor Evropske unije, umnožene i nove želje evropskih naroda da ponovo uzmu svoju nacionalnu sudbinu u svoje ruke, tenzije koje se pojavljuju u istočnoj Evropi, Rusija koja iznova izbija u prvi plan, sa reorganizovanom državom, sigurna u sebe - svi ovi faktori pozivaju na reorganizovanje međunarodnih odnosa na evropskom kontinentu, u kojima bi Rusija dobila ulogu uvaženog partnera.

Zbog toga se fondacije koje potpisuju ovaj manifest obavezuju da će se zalagati za stvaranje uslova , između sebe i među svojim zemljama, za međusobno približavanje i za političku, ekonomsku i kulturnu saradnju", navodi se u manifestu koji je potpisan u Parizu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track