TVITER ČESTITKA PODIGLA BURU: Jeremić se obratio Trampu kao predsednik Srbije?!
Foto: Nebojša Mandić, Reuters

Samopouzdanje

TVITER ČESTITKA PODIGLA BURU: Jeremić se obratio Trampu kao predsednik Srbije?!

Politika -

Bivši ministar spoljnih poslova i predsednički kandidat Vuk Jeremić čestitao je putem društvenih mreža novoizabranom predsedniku Amerike Donaldu Trampu stupanje na dužnost, a ton čestitke bio je takav da se može pomisliti da stiže pravo od aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića.

- Čestitam Donaldu Trampu stupanje na dužnost predsednika Sjedinjenih Država. Radujem se što ću raditi sa Vama u interesu naša dva naroda - napisao je Jeremić na Tviteru i Fejsbuku.

Njegovi pratioci na društvenim mrežama su čestitku dočekali na nož, upućujući mu kritike da se zaleteo bez pokrića. Sa druge strane, analitičari tvrde da je poranio sa identifikacijom sa mestom predsednika Srbije, ističu da je čestitka pretenciozna i da pokazuje Jeremićevo samopouzdanje koje politički nije opravdano. Politički analitičar Branko Radun je komentarišući čestitku istakao da je “na ivici”.

Foto: Beta
Foto: Beta

- Nije on to baš eksplicitno rekao, ali kao da će on biti neki politički faktor. Negde je tu na ivici. Deluje kao da je posebno hteo da kaže da je njegova ambicija da bude predsednik. On tu malo deluje pretenciozno, to je tačno - kazao je Radun.

(KURIR TV) VUK JEREMIĆ: Kandidujem se za predsednika, jer volim Srbiju

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da je čestitka izraz Jeremićevog samopouzdanja koje politički nije opravdano i podseća da je bivši šef diplomatije mnogo više bio naklonjen demokratama.

Foto: Beta
Foto: Beta

- Čestitka je izraz Jeremićevog sampouzdanja, koje je možda psihološki opravdano, ali politički nije. On mora da prođe dug put da bi došao do mesta predsednika Srbije i mislim da će jako teško sarađivati sa Trampom kao predsednik Srbije zato što ipak nije prvi favorit ovih predsedničkih izbora, ipak je favorit iz senke - kazao je on, dodajući da je Jeremić poranio sa identifikacijom sa mestom predsednik Srbije.

(Alo/Damira Ramadani)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja