U ČETIRI OKA: Kori Udovički nudila ostavku, Vučić odbio
Foto: Zorana Jevtić

Potpredsednica Vlade htela da spakuje pinkle

U ČETIRI OKA: Kori Udovički nudila ostavku, Vučić odbio

Politika -
Udovički tražila da razgovara s premijerom, pa mu u četiri oka predložila da napusti njegov kabinet. Šef Vlade joj poručio da je uz nju i da nastavi s reformama

BEOGRAD - U Vladi Srbije juče se odigrala prava drama. Pošto joj je kolega Aleksandar Vulin zatražio da ode iz Vlade, a zbog afere „prisluškivanje“, čiji je akter njena sestra, Kori Udovički, ministarka lokalne samouprave i državne uprave i potpredsednica Vlade, ponudila je premijeru Aleksandru Vučiću ostavku! U razgovoru u četiri oka, juče ujutru, ona je rekla da treba da ode iz Vlade, ali je premijer njenu ostavku odbrio, saznaje Kurir. Veliki pritisak- Zbog cele atmosfere koja je nastala oko ove afere, ali i činjenice da su se u priču uključili i ostali ministri, Udovički je tražila razgovor s Vučićem. Sastali su se pre njegovog puta u Smederevo i ona mu je ponudila ostavku. Vučić ju je saslušao i kazao da će razgovarati još jednom, pošto se vrati, a pre jučerašnje sednice Vlade ‚ kaže izvor našeg lista i dodaje: - Tokom drugog razgovora Vučić joj je kazao da je uz nju i da ne prihvata njenu ostavku. Premijer je juče kazao da je razgovarao sa Udovički, ali nije želeo da otkriva detalje tog razgovora. Osvrnuvši se na to da ga je Vulin upitao dokle će u Vladi da trpi Udovički, premijer je ocenio da je normalno da se čuje i takvo mišljenje.- Danas ste predsednik vlade, sutra niste, danas ste ministar, sutra niste... Ne vidim šta je tu problem - rekao je on, uz napomenu da je najvažnije da se u ovoj aferi razjasni sve do kraja:- Neko je nešto fabrikovao da bi napravio drugu vrstu afere. I jedno i drugo mora da se razjasni- ili je neko tražio pare, ili nije. Ako je tražio, mora u zatvor, makar to bio ja. Ako nije, onda zbog uznemiravanja javnosti neko mora da odgovara pred licem pravde. Smešno je da svi optuženi idu na detektor laži, a da oni koji su optuživali to ne žele. Pametnom je sve jasno, ali ne želim da zaključujem u ime državnih organa. U Ministarstvu državne uprave nisu želeli da komentarišu saznanja Kurira da je Udovički ponudila ostavku premijeru. Komentarišući to što je od premijera dobila podršku, Udovički je za Kurir rekla da je najvažnije da u narednom periodu svi zajedno sarađuju u Nemanjinoj 11.Ispeglali odnose- Današnji razgovor s premijerom, kao i onaj na sednici Vlade, pomogao je i meni da razumem stav kolega, a nadam se i njima da razumeju moj. Verujem u profesionalizam naših istražnih organa - rekla je ona.Inače, Vulin i Zlatibor Lončar pokušali su na sednici Vlade da pokrenu priču o smeni Kori Udovički, ali ih je Vučić zaustavio. On je podržao Udovički, ministrima je rekao da se prestane s pričama i izuzeo je iz priča koje su se ovih dana pojavljivale u medijima, ali je i kazao da očekuje razrešenje afere.

Afera „prisluškivanje“ Lidija Udovički progovorila DA LI SU SVI ONI GLUPI?Prvi put nakon izbijanja afere „prisluškivanje“ Lidija Udovički se oglasila za N1, ali umesto da odgovori na pitanja koja danima potresaju Srbiju, ona je rekla da se pita da li građani Srbije znaju da je Srbija jedina država u Evropi koja nema vetroparkove?!

- Vetroparkove danas imaju i RS, Makedonija, Crna Gora, Hrvatska ima čak više od 500 megavati, a Srbija nema nijedan. Da li su svi oni ostali glupi, a mi jedini pametni, pa zato nemamo vetroparkove - rekla je Udovički i dodala da pozdravlja izjavu Antića, ministra energetike, koji je najavio da će početi s građenjem vetroparkova.

Ona je ocenila da bi to bio znak da se radi na reformi tog sistema s ciljem da se ostane imun na zloupotrebe državnih monopola:

- Takve reforme su i obaveza Srbije prema Energetskoj zajednici Evrope, jer je Srbija zemlja članica i potpisnica tog ugovora, a u ispunjavanju tih obaveza RS veoma kasni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track