Ugljanin: Dobijen moćan mehanizam, bitno jedinstvo Bošnjaka
Foto: Dado Đilas

Novi Pazar

Ugljanin: Dobijen moćan mehanizam, bitno jedinstvo Bošnjaka

Politika -
Lista Bošnjačko jedinstvo pobedila na današnjim izborima za Bošnjačko nacionalno veće

NOVI PAZAR - Nosilac liste Bošnjačkog jedinstva Sulejman Ugljanin ocenio je večeras da je izborima za nacionalni savet nacionalnih manjina Srbija dobila jedan moćan mehanizam za rešavanje manjinskih pitanja na njenom evropskom putu.

Ugljanin je, na osnovu preliminarnih rezultata izbora za Bošnjačko nacionalno veće u Sandžaku, rekao da je pobedila ideja "Bošnjačkog jedinstva".

Na konferenciji za novinare, Ugljanin je objasnio da je platforma liste bila kratka i jasna i da je njen cilj bio da se vidi slobodno izražena volja Bošnjaka u demokratskoj, pozitivnoj, svečanoj atmosferi. Sinoćni rezultati, prema njegovim rečima, predstavljaju veliku satisfakciju, a poraženih nema.

CESID je ranije objavio preliminarne rezultate prema kojima je lista Ugljanina pobedila sa 55 odsto glasova, dok je listi za Bošnjake, Sandžak i muftiju pripalo 45 procenata glasova. Ugljanin je naveo da se lično tokom kampanje zalagao za jedinstvo Bošnjaka i da će nakon ovih izbora biti jedinstveno BNV, bez obzira na rezultate.

On je najavio da će BNV biti konstituisan 24 sata posle objavljivanja zvaničnih rezultata. Prema njegovim rečima, na izborima koji su najvažniji u poslednjih 20 godina, stvoreno je bošnjaško jedinstvo, čime će svi budući izbori biti održani u svečanoj atmosferi.

Ugljanin je kazao da je u izbore ušao bez ideje da nekog porazi, jer bi time samo stvorio jaz, već je ideja bila da se okupe Bošnjaci. Izbornu pobedu proglasila je večeras i lista za Bošnjake, Sandžak i muftiju, koja traži da se ponište rezultati u Tutinu, gde je Ugljanin pobedio sa velikom razlikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track