UVLAKAČI: Čanak, Čeda, Boris, ko se najbolje šlihta?
Foto: Marina Lopicic, Dragan Kadic

Lideri opozicije u trci za Vučićevu naklonost

UVLAKAČI: Čanak, Čeda, Boris, ko se najbolje šlihta?

Politika -
Politički „protivnici“ premijera, umesto da kritikuju vlast, ne propuštaju priliku da se preporuče za ulazak u nju

BEOGRAD - Red ispred vrata premijera Aleksandra Vučića svakim danom je sve veći.Naime, kako bi se kandidovali za ulazak u vlast, određeni lideri opozicionih stranaka imaju samo reči hvale za reformske mere koje sprovodi Vlada Srbije, a u tome se posebno ističe lider LDP Čedomir Jovanović, koji je nedavno bio i na kafi kod premijera. Pohvale je povremeno imao i predsednik SDS Boris Tadić, a njima se ovih dana priključio i čelnik LSV Nenad Čanak.Svi su dobrodošli- Zašto se stalno govori da nikad gore nije bilo?! Nije tačno. Jer, da ovo jeste diktatura, to ne biste smeli da kažete. Da čujem, koliko je opozicionih prvaka uhapšeno u proteklih godinu dana? - rekao je Čanak u „Teškoj reči“, a sličnih izjava imao je i prethodnih dana, kad se zapitao šta će se dogoditi kada SNS izgubi većinu, naglašavajući da bi politički prostor tada mogli da zauzmu „ekstremisti, tvrda patriotsko-diktatorska linija poduprta spolja, ali i od strane dela Crkve i nereformisanih bezbednosnih službi“.Ipak, najviše reči hvale za rad premijera nesumnjivo je imao Jovanović, koji je govorio da je Vučić prvi posle Zorana Ðinđića ozbiljno progovorio o ekonomskim reformama. Komentarišući sve češće pohvale na račun vlasti koje stižu iz redova opozicije, potpredsednik SNS Goran Knežević kaže da su one samo delom iskrene.- Svi koji mogu da doprinesu procesu reformi su dobrodošli, a uveren sam da će premijer Vučić znati da prepozna ko se nudi iskreno, a ko to radi iz karijerizma i želje za materijalnom koristi - kaže Knežević za Kurir.

Preporučuju mu se... Aleksandar Vučić
Preporučuju mu se... Aleksandar Vučić

Borba za opstanakMeđutim, politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da lideri SDS, LSV i LDP žele privilegije, te da uopšte nemaju iskrenu želju da reformišu državu.- Da su hteli da sprovode reforme, pokrenuli bi ih dok su bili na vlasti. Opozicija vidi da će Vučić dugo biti na vlasti, pa podrškom i pohvalama žele da mu se preporuče, dokopaju vlasti i tako profitiraju - kaže Anđelković.

Ovako opozicija hvali VučićaÐILAS: HVALA PREMIJERUNedavno je i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Ðilas zahvalio premijeru Vučiću, s kojim je nekad bio na ratnoj nozi.- Hvala predsedniku Vlade koji nam je, zahvaljujući „Telekomu“, obezbedio 25 miliona dinara uoči Svetskog prvenstva, čime smo pokrili troškove.Kako su se dodvoravali vučićuODLIČAN PREMIJER OD KOG VREDI UČITI- Nenad Čanak - Šta će se dogoditi kada SNS izgubi većinu, kada prestane da ima svevlast u zemlji, a svi ostali politički činioci su u međuvremenu na razne načine gurnuti na marginu? Koliko ja vidim, taj prostor će zauzeti ekstremisti, tvrda patriotsko-diktatorska linija poduprta spolja, ali i od strane dela Crkve i nereformisanih bezbednosnih službi.- Čedomir Jovanović - Vučić je prvi premijer posle Zorana Ðinđića koji je ozbiljno progovorio o ekonomskim reformama.- Boris Tadić - U 2014. je učinjeno nekoliko važnih stvari za budućnost države, pre svega u domenu makroekonomske politike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track