UŽIVO HAOS U SKUPŠTINI Živković: Pozivam gospođu Gojković da spase dušu i podnese ostavku
Foto: Dragana Udovičić

UŽIVO HAOS U SKUPŠTINI Živković: Pozivam gospođu Gojković da spase dušu i podnese ostavku

Politika -

BEOGRAD - Sednica Skupštine Srbije zakazana je dana za 15.30 časova.

Poslanici desetak minuta pred početak sednice počeli su da ulaze u salu, a po hodnicima su uglavnom brzinski prodefilovali poslanici vladajuće većine.

SEDNICU UŽIVO MOŽETE PRATITI OVDE

Pred početak sednice u holu Skupštine obratio se šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević koji je rekao da je sednica zakazana u skladu sa Poslovnikom.

- Petak je radni dan i za nas poslanike. Mi smo preuzeli odgovornost da posao obavljamo odgovorno u interesu naših grašana. Mi najoštrije osuđujemo neprikladno i nedolično ponašanje i vokabular pojedinih opozicionih poslanika koji je upućen predsednici parlamenta u toku današnjeg dana - rekao je Milićević ispred poslanicke grupe SPS.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sasvim normalno je došla do svog stola za kojim sedi kada predsedava Skupštinom, bez ikakvih opstrukcija.

16.25 - Lider Nove stranke Zoran Zivković, obraćajuci se u skupštinskom holu poručio je Maji Gojković da podnese ostavku.

- Ja pozivam gospođu Gojković da spase dušu i podnese ostavku - rekao je Živković.

16.19 - Nemanja Šarović opet zatražio reč o povredi poslovnika.

16.16 - Počelo glasanje. ZA glasalo 132 poslanika za predlog. Narodan Skupština utvrdila dnevni red 5. zasedanja

16.10 - Presedavanje Skupštinom preuzela ponovo Maja Gojković.

16.07 - Za reč se javila Marinka Tepić, koja je rekla da je čista laž da je neko od poslanika falsifikovao. Ona je optužila Maju Gojković da je htela da uskrati opoziciji dopunu predloga za sednicu.

16.05- O povredi poslovnika i ponašanju Maje Gojković govori poslanik SRS Milorad Mirčić. Oštra polemika u toku jer je Marija Obradović dobacila Mirčiću. Maja Gojković mu oduzela reč i rekla da su čuli po prvi put oštru solidarnost žena koje se bave politikom.

16.02 - Za reč se obratio i Marjan Rističević i zatražio sankcionisanje Zorana Živkovića, koga je nazvao kolegom poljoprivrednikom.

16.00 - Marija Obradović SNS zatražila je reč i oštro osudila obraćanje Zorana Živkovića predsednici parlamenta Maji Gojković. Ona je pozvala poslanice da se osudi i sankcioniše Zoran Živković jer je Maju Gojković nazvao prostitutkom.

15.57- Za reč se javio lider Nove Stranke Zoran Živković. Poslanici vladajuće stranke počeli su jako da lupaju od klupe i negoduju dok on govori o povredi poslovnika o načinu zakazivanja sednice. On je pozvao Maju Gojković da podnese ostavku.

15.50 - Predsednica parlamenta Maja Gojković obratila se poslaniku Zoranu Živkoviću, da neće preći preko uvreda koje je izneo na njen račun i da će kad bude zatražio reč neko drugi da vodi sednicu.

15.52 - Presedavanje Skupštinom preuzeo Đorđe Milićević. Za reč se javio ponovo Nemanja Šarović koji ponovo osporava način zakazivanja sednice.

15.48 - Goran Ćirić iz DS takođe osporava održavanje sednice

15.44 - Poslanik radikala Nemanja Šarović obratio se povodom povrede poslovnika zbog načina zakazivanja sednice.

15.43 - U skupštinskom holu potom se obratio lider pokreta DJB Saša Radulović koji je rekao da će bojkotovati današnju sednicu.

- Ovo je bojkot upozorenja. Mi nećemo prisustvovati današnjoj sednici. Ne želimo da se na ovakav način omalovažava i podaštava rad Skupštine - rekao je Radulović koji je naveo da Gojkoviceva ne moze da zakazuje sednice navrat-nanos i kako ona zeli jer je njen cilj da onemogući opozicionim strankama da dopune dnevni red.

15.42 - Prebrojano 136 poslanika.

15.38 - Poslanik Veroljub Arsić zbog problema sa sistemom predložio da stručna služba prebroji poslanike, zbog čega neki negoduju.

15.36 - Na početku sednice problem sa identifikacijom poslanika i njihovim prisustvom u sali. Pozvana služba da proveri rad sistema i da se otkloni kvar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track