(VIDEO) PROTESTI, DAN 18: Dva demonstranta se umalo potukla, kolonu u Svetogorskoj gađali kupusom

Politika -

BEOGRAD - Najuporniji su i danas došli na protest ispred Skupštine Srbije, uprkos lošem vremenu i kiši koja pada ceo dan.

19.50 Učesnici protesta stigli do Skupštine Srbije. Protest je završen, a novi je zakazan za sutra u 18 sati i na istom mestu.

19.40 Kolona stigla do Terazija. Učesnici protesta pevaju: "Građani, hajmo svi u glas, Aleksandre Vučiću nisi ti za nas".

19.30 Kolona je iz Takovske krenula u Svetogorsku. Tom priliko desio se i incident kad je neko s prozora na kolonu bacio glavicu kupusa. Pogledajte video.

19.20

19.00 Kolona u kojoj je oko 1.000 demonstranata je krenula ka zgradi RTS. Tada se i desio incident kad su se dvojica učesnika protesta naguravala, a jedan je završio na zemlji. Pogleadjte i video.

18.45 Protestna kolona će danas promeniti trasu i najpre će od Skupštine ići do zgrade RTS.

18.30 Nekoliiko učesnika protesta se popelo na crveni tepiih i došlo do ulaza u Skupštinu Srbije. Pojedini od njih su uzvikivali "Bando lopovska", "Vučiću lopove", "Maja u zatvor"...

Demostranti pozdravljaju "zaposlene" u Skupstini

18.15 Isred Skupštine Srbije se okupilo stotinjag građana, a sve vreme se priključuju novi.

18.00 Pred početak protesta desio se manji incident kad se predsednik Udruženja nestalih na KiM sporečkao s jednim učesnikom, ali nije bilo fizičkog sukoba. Njih dvojica su razmenili nekoliko oštrih reči, a jedan mlađi učesnik ih je razdvajao.

"Ovo je zid plača i samo porodice žrtava mogu da budu ovde", vikao je Spasić.

Međutim, tenzija je nakon toga spuštena i strasti su se smirile.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja