PALATA SRBIJA VUČIĆ: Želimo da unapredimo ekonomske odnose sa Kinom!
Foto: Kurir

Svečani doček

PALATA SRBIJA VUČIĆ: Želimo da unapredimo ekonomske odnose sa Kinom!

Politika -
Kinseko premijer Li Kećijang je prvi predsednik kineske vlade koji boravi u Srbiji još od 1986. godine
1 / 3 Foto: Kurir

BEOGRAD - Kineski premijer Li Kećijang dočekan je uz najviše državne počasti ispred Palate "Srbija" ispred koje ga je sačekao premijer Srbije Aleksandar Vučić.

IZ OBRAĆANJA PREMIJERA VLADE KINE:

17.30 - U Kini pored Valtera i Novaka Đokovića znamo i za srpsku lozu, a ona što duže odstoji to je ukusnija. Tako će biti i sa prijateljstvom Srbije i Kine.

17.20 - Kad bude izgrađena pruga Beograd-Budimpešta, to će otovoriti mogućnost za otvaranje i izgradnju novih fabrika. Ova pruga će biti izgrađena po evropskim standardima.

17.11 - Postoji čvrsti prijateljstvo naša dva naroda. Spremni smo da u mnogim oblastima, poput zdravstva i obrazovanja, unapređujemo našu saradnju.

17.10 - Imali smo uspešne i sadržajne razgovore. Postigli smo konsenzus oko najvažnijih stvari i izrazili smo poštovanje prema centralnim pitanjima druge strane. Kineska vlada podržava evropski put Srbije.

17.09 - Postoji tradicionalno prijateljstvo Srbije i Kine. Premijer Vučić je bio u Kini tokom letnjeg Davosa. Ovo je moja uzvratna poseta. U Kini kažemo - ono što nije uzvratno nije kulturno

17.07 - Pozivam novinare da prenesu pozdrave kineske vlade narodu Srbije.

IZ OBRAĆANJA PREMIJERA VLADE SRBIJE:

17.16 - Želim da kada se u Kini reč - Srbija, da svi znaju da je reč o prijateljskoj zemlji.

17.06 - Na kraju želim da se zahvalim premijeru Liju jer je pokazao veliko poštovanje prema Srbiji. Hvala mu što Srbiju tretira, kao što bismo voleli da nas svi tretiraju - kao nezavisnu suverenu i slobodnu državu.

17.03 - Bavili smo tokom razgovora svim važnim pitanjima - od razmene najsavreminijih tehnologija u sferi telekomunikacija pa sve do izvoza mesa na kinesko tržište.

17.01 - Želeo bih da se zahvalim predsedniku kineske vlade na donaciji od 35 miliona juana.

16.59 - I Kina i Srbija teže da vode miroljubivu politiku i podržavaju teritorijalni integritet druge države.

16.58 - Srbija je počastvovana dolaskom kineskog premijera.

15.46 - U toku je potpisivanje više sporazuma između Srbije i Kine.

IZ OBRAĆANJA PREMIJERA KINE:

15.39 - Prijateljstvo između Srbije i Kine je sve jače. Mi se međusobno podržavamo u centralnim pitanjima one druge strane.

15.35 - Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da posetim Srbiju. Želim da zahvalim vama i vašoj vladi na gostoprimstvu, i na odličnoj organizaciji Samita.

IZ OBRAĆANJA PREMIJERA SRBIJE:

15.34 - U Srbiji možete da računate na ozbiljnog i pouzdanog prijatelja

15.31 - Srbija podržava politiku jedne Kine. Imamo politički veoma dobre odnose, a očekujemo unapređenje ekonomskih odnosa.

15.29 - Zahvalnost Kini koja je podržavala teritorijalni integritet Srbije. Kinu doživljavamo kao partnera i iskrenog prijatelja.

U toku je potpisivanje više sporazuma između Srbije i Kine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track