FOTO VUČIĆ OTVORIO MOST U BLAZNAVI: Srbiju da gazite nećete, a vama Englezi "hvala" na prijateljstvu
Foto: Tanjug Dragan Stanković

Premijer u Šumadiji

FOTO VUČIĆ OTVORIO MOST U BLAZNAVI: Srbiju da gazite nećete, a vama Englezi "hvala" na prijateljstvu

Politika -
Mi Srbi čuvaćemo sebe i svoj obraz jer samo sami sebi možemo obraz da ukaljamo, poručio je predsednik vlade i dodao da svi treba da radimo još više i marljivije
1 / 11 Foto: Tanjug Dragan Stanković

BLAZNAVA - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće dozvoliti nikome da je gazi te poručio da Srbi svoju veličinu pokazuju i time što su u stanju da se poklone i tuđim žrtvama onako kako se klanjaju i pred svojim.

"Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije iz Šumadije jer Srbiju ćemo umeti da štitimo" rekao je Vučić na otvaranju mosta u Blaznavi.

Kako je rekao u poslednje vreme neki su rešili da različitim rezolucijama ponovo stavljaju beleg onih koji treba da se stide prošlosti.

"Mi Srbi svoju veličinu pokazujemo i time što smo u stanju da se poklonimo i tuđim žrtvama onako kako i pred svojim, pred stotinama hiljada poginulih u svim otadžbinskim ratovima. Ali nemojte da nas terate da se osećamo poniženo zato što smo Srbi i zato što smo se junački borili za svoju slobodu" rekao je Vučić.

http://www.youtube.com/watch?v=QVDVf3Eu0Qo

"Nemojte da nas terate i nemojte da nas gazite jer to vam nećemo dozvoliti ma kako da se zovete i ma kako da ste jaki. Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije iz Šumadije jer Srbiju ćemo umeti da štitimo" rekao je premijer.

Kako je naveo, štitićemo Srbiju našim znanjem i pameću, marljivošću,a oni koji misle da je dovoljno da zaprete i kažu da smo mi Srbi valjda jedini krivi za ono što se zbivalo na prostoru bivše Jugoslavije i da zaboravimo i Jasenovac i Jadovno i sva srpska stratišta, u sustini samo govore i pokazuju ko je izazivao mnoge stvari na tom prostoru.

On je podvukao da moramo da radimo još više, da radimo i trudimo se još više da napravimo uspešniju, ekonomski bogatiju Srbiju da bi imali još veću političku snagu da bi mogli da im se suprotstavimo i kažemo da će 99,99 odsto časnih i poštenih Srba nositi sa ponosom crveno-plavo-beli barjak svuda.

"A vama Englezi i svima ostalima hvala na velikom prijateljstvu koje ste nam pokazali, hvala vam mnogo na tome, a mi Srbi čuvaćemo sebe i svoj obraz jer samo sami sebi možemo obraz da ukaljamo", poručio je Vučić. Ponovio je da poštujemo sve druge žrtve i pokazujemo time da se razlikujemo od drugih koji nikada nisu hteli da odaju počast nijednoj srpskoj žrtvi. "I to je ono u čemu se razlikujemo" naglasio je premijer.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas i vinariju PIK Oplenac i informisao se o radovima na proširenju te vinarije.

UŽIVO OBRAĆANJE PREMIJERA U BLAZNAVI MOŽETE PRATITI OVDE

Kako je novinarima rečeno, proširenje vinarije, koja je osnovana 1948. godine, a počela da radi 1955, biće završeno u naredne tri do četiri godine, kada bi trebalo da dostigne pun kapacitet od 5,5 miliona litara vina godišnje. Otvaranje renoviranog pogona u prvoj fazi predviđeno je za 12. oktobar ove godine, kada će predviđen kapacitet biti milion litara vina godišnje.

Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

Nakon posete vinariji, Vučić je zajedno s potpredsednicom vlade i ministarkom građevinarstva i saobraćaja Zoranom Mihajlović prisustvovao svečanom otvaranju mosta na Blaznavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track