Vasin (DS): Nosioci lista na pokrajinskim izborima da budu funkcioneri iz Vojvodine
Foto: Beta Miloš Miškov

Predsednik Pokrajinskog odbora demokrata

Vasin (DS): Nosioci lista na pokrajinskim izborima da budu funkcioneri iz Vojvodine

Politika -
NOVI SAD - Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin pozvao je danas sve političke stranke da na pokrajinskim izborima kao nosioce lista kandiduju one funkcionere koji imaju prebivalište na teritoriji Vojvodine u poslednjih nekoliko godina i da tako pokažu da će tema tih izbora zaista i biti Vojvodina.

"Partije bi tako jasno stavile na uvid građanima ko će voditi pokrajinu u slučaju da njihova stranka uđe u vlast. One stranke koje ne prihvate ovaj predlog jasno će pokazati da u Vojvodini nemaju kvalitetne kadrove, a samim tim i da nisu sposobne da odlučuju o njoj", naveo je Vasin u saopštenju.

On je ocenio da bi prihvatanjem tog predloga svaka politička stranka pokazala da zaista želi izbornu trku u kojoj će se pričati o Vojvodini. Vasin je optužio Srpsku naprednu stranku da je odlukom da se parlamentarni izbori održe u isto vreme kada i pokrajinski i lokalni, želela da se građani izjašnjavaju za ili protiv njenog predsednika Aleksandra Vučića, umesto da se na pokrajinskim izborima opredeljuju o pitanjima vezanim za Vojvodinu, a na lokalu o pitanjima razvoja njihovog grada ili opštine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track