VASPITNA: Maja Gojković oterala ministra Vujovića iz Skupštine!
Foto: Fonet Božidar Petrović

Održala bukvicu šefu finansija

VASPITNA: Maja Gojković oterala ministra Vujovića iz Skupštine!

Politika -
Pošto je dobacivao poslaniku opozicije, šefica parlamenta skresala ministru da ne može da viče na kolege. Kad je „popio ukor“, Dušan Vujović pobesneo i izleteo iz sale. Vratio se posle 15 minuta, pošto je „ohladio glavu“

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković oterala je ministra finansija Dušana Vujovića iz parlamenta!Naime, Gojkovićka, koja je na čelo Skupštine došla kao kadar SNS, juče je u parlamentu toliko iznervirala ministra Vujovića, koji je u Nemanjinu 11 došao upravo na predlog naprednjaka, da je on u jednom trenutku besno izleteo iz sale!Samo bez galamePredsednica Skupštine nije dozvolila ministru da polemiše s poslanicima ukoliko nije dobio reč. Ona ga je više puta upozorila da ne može da dobacuje drugim poslanicima, već da mora da se javi za reč kao i svi ostali. Ministar finansija je ušao u raspravu sa zamenikom šefa poslaničke grupe SDS Jankom Veselinovićem, koji je obrazlagao neslaganje s Predlogom zakona o osiguranju depozita.- Ne može ministar da viče na poslanika u toku trajanja diskusije i da kaže da ne može to da sluša, to piše u poslovniku i, molim vas, nemojte mi dobacivati - poručila je predsednica Skupštine, koja nije dozvolila ni poslanicima SNS da komentarišu ponašanje ministra.

Ministar se pogubioOvo je toliko iznerviralo ministra finansija da je revoltiran napustio zasedanje. Sednica nije prekinuta, a on se vratio u salu posle petnaestak minuta.- Vujović, izgleda, ima kratak fitilj. Baš je pobesneo, izgubio se... Rekao je čak i da neće više da sluša to što priča Veselinović. Jednostavno, čovek se ponašao kao da nikad nije bio na sednici Skupštine - kaže izvor našeg lista iz parlamenta. Vujović se kasnije javio za reč i objasnio da je burno reagovao na rečenicu poslanika Jankovića da Ministarstvo finansija uzima funkcije Agenciji za osiguranje depozita, odnosno da je Janković pominjao njegovo ime i implicirao da je neko nešto oduzeo. Ministru je poslat SMS s konkretnim pitanjima, ali do zaključenja broja nije odgovorio, a o incidentu nije htela da govori ni Gojkovićeva.

Guvernerka citira ČoluKAD TI JEDNOM SRCE SLOME...U toku rasprave juče u Skupštini Srbije Jorgovanka Tabaković je, obrazlažući set finansijskih zakona, citirala pesmu pop pevača Zdravka Čolića.- Kad ti jednom srce slome, ne veruješ nikome... - izrecitovala je guvernerka NBS deo pesme „Ti nikad nećeš biti kao moja mati“.Na društvenim mrežama su odmah krenuli komentari, ljudi su u prvi mah mislili da je u pitanju šala, da bi potom, pošto je stiglo više potvrda od poslanika da je Tabakovićeva to zaista rekla, izrazili šok i nevericu.

Čelična ledi- Pošto su poslanici opozicije i vlasti počeli da razmenjuju i vulgarne reči, pokupila se i otišla sa zasadenja- Da bi ga pustila na put u SAD, Igor Bečić morao da joj kupi tašnu „majkl kors“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja