VELIMIR ILIĆ KRITIKOVAO VLADU: Umesto inženjera, na važnim mestima kuvari, konobari i limari
Foto: Dragan Kadić

Sednica Glavnog odbora Nove Srbije

VELIMIR ILIĆ KRITIKOVAO VLADU: Umesto inženjera, na važnim mestima kuvari, konobari i limari

Politika -

ČAČAK - Predsednik Nove Srbije Velimir Ililć rekao je u Čačku da je nezadovoljan "lošom" kadrovskom politikom u Srbiji ali i time što su nekadašnje prioritetne projekte poput ubrzavanje gradnje dela autoputa Pojate-Preljina i Preljina-Požega zamenili novi, među kojima je i izgrađna pruge Beograd-Budimpešta.

Ilić je pred početak sednice Glavnog odbora NS rekao novinarima da nije zadovoljan razvojem ranije započetih projekata i da je potrebno da se ubrza izgradnja autoputa Pojate - Preljina i Preljina – Požega.

"Smatram da se skrenulo sa tih projekata, koji su bili prioriteti i ušlo se u neku drugu priču. U prvi plan su isplivali Priština - Niš, pruga Beograd - Budmipešta. Treba dogovoriti sa EU da se i ti projekti podrže, ali da se najpre završe projekti koji su bili prioritet", rekao je Ilić koji je rekao da očekuje da će ovih dana biti izabran na funkciju direktora Koridora.

Ilić je izrazio nezadovoljstvo lošom kadrovskom politikom i time što "u vladi nema inženjera" dok su na "nekim veom važnim mestima bivši konobari, kuvari, limari koji su usput nabavili neke diplome".Srbiji je, kako je ocenio, neophodna sopstvena industrijska proizvodnja i da se srpske firme aktivno uključe u proizvodnju, kako bi se zaposlili građani.

"Nekad su inženjeri vodili državu, a danas nema nijedog inženjera koji nešto odlučuje. Oni moraju doći na neka važna mesta. Jedina smo vlada u Evropi bez inženjera. Industrija neće biti pokrenuta tako što dođe stranac i kupi jednu firmu, jer je on tu dok ima interes. Moramo ponovo da stvorimo sopstvenu industriju da se ne bi dešavalo, između ostalog, da vozove šaljemo na remont van zemlje", rekao je Ilić.

Ne razmišlja o kandidaturi za predsednikaPrema njegovim rečima, država mora više pažnje da posveti poljoprivrednoj proizvodnji i preradi proizvoda. Upitan da li je o tome razgovarao sa premijerom, on je rekao "da ne želi da se meša i da je to njegovo mišljenje i stranke koju vodi".

Ilić je dodao i da "nije razmišljao da se kandiduje za predsednika Srbije“.

"Prvo ćemo razgovarati sa koalicionim partnerima, pa ćemo posle doneti odluke", rekao je Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track