VELIMIR ILIĆ NAJPLAĆENIJI NERADNIK: Premijer mi sanira klizišta po Srbiji!
Foto: Dado Đilas

Ministar bez portfelja priznao

VELIMIR ILIĆ NAJPLAĆENIJI NERADNIK: Premijer mi sanira klizišta po Srbiji!

Politika -
Ministar bez portfelja bez pardona rekao da, kad treba nešto na terenu da se odradi, on trči kod premijera za pomoć

BEOGRAD - Velimir Ilić, ministar bez portfelja u Vladi Srbije, priznao je na televiziji s nacionalnom frekvencijom da praktično dobija platu ni za šta!Govoreći o sanaciji klizišta - što je, uzgred, njegova nadležnost u Vladi - Ilić je rekao da, kad god treba nešto da se odradi, on lepo ode kod premijera Aleksandra Vučića da mu to završi! Po toj logici, ako mu sve što treba završava šef Vlade, nameće se logično pitanje za šta mi onda svakog meseca dajemo Iliću oko 100.000 dinara. Pored toga, ministar je kukao na Kancelariju za obnovu i razvoj, koju vodi Marko Blagojević, te objasnio kako bi ono što oni razvlače on završio za 10 dana.- Ne mogu klizištima da se bave ljudi koji prvi put vide klizište. Dati im novac, dati im sve i sad da se napravi prioritet u klizištima... Pa pazite, ako je čoveku kod Požege zakopano pola kuće zbog klizišta i on živi u drugoj polovini s porodicom, daj neko da dođe i skloni tu zemlju, da napravi potporni zid da to reguliše - objašnjavao je ministar čiji je upravo to posao - da ode i skloni tu zemlju - u Jutarnjem programu na TV Pink.- Sad mogu da pomognem. Otišao sam kod premijera, objasnio situaciju i odmah su mi prebačena sredstva da to rešim. Znači, jedina adresa je Vučić ako želite nešto da završite, brzo da rešite - kukao je Ilić, a na opasku novinara da to nije sistem, kazao je da su u Kancelariji spori.- Evo, garantujem kao inženjer da ovo klizište u Požegi može da se reši za 10 dana - sam, sa 10 radnika i dve mašine. Ako ga ne rešim za 10 dana, neka me obese! - naveo je ministar i priznao da nije ni u kakvim odnosima s kolegama u Kancelariji:- Oni juče prave seminar, umesto da rade... Život je drugo, ja bih ih odveo na teren. Ali kod njih su pare, a klizište ne može da se reši bez para. Klizište u Trgovištu sam rešio preko premijera, da sam čekao ove iz Kancelarije...(K. B.)

Velja ko Kristijan GolubovićSTOTINE MOSTOVA, HILJADE KLIZIŠTAJa sam inženjer, radio sam u građevini, uradio sam stotine mostova, hiljade klizišta, desetine hiljada stanova, četiri i po hiljade kilometara auto-puta i ja sad treba da slušam nekog ko je došao prvi put... - pokušavao je slikovito da opiše Ilić i tako podsetio na Kristijana Golubovića u filmu „Vidimo se u čitulji“.

TišinaBLAGOJEVIĆ NEĆE S VELJOM U FAJTMarko Blagojević, direktor Kancelarije za obnovu i razvoj, pošto je saslušao šta je Ilić rekao o njemu, samo je poručio:- Nemam komentar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track