(VIDEO) BOSANSKI UMETNIK NIKŠIĆ: Od Srebrenice ste napravili koridu
Foto: Printscreen

Napad na premijera Srbije

(VIDEO) BOSANSKI UMETNIK NIKŠIĆ: Od Srebrenice ste napravili koridu

Politika -
Konceptualni umetnik Damir Nikšić povodom napada na Aleksandra Vučića u Potočarima oštro je kritikovao licemerje bošnjačkih partija, organizatora koji su pumpanjem javnosti komomoraciju pretvorili kao mesto gde je razularena rulja htela linčovati premijera

SARAJEVO - Pogledajte osvrt Damira Nikšića, bosabnsko-hercegovačkog umetnika, na obeležavanje 20-te godišnjice zločina u Srebrenici, kao i njegov osvrt i komentar u vezi sa napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića. Konceptualni umetnik Damir Nikšić povodom napada na Aleksandra Vučića u Potočarima oštro je kritikovao licemerje bošnjačkih partija, organizatora koji su pumpanjem javnosti komomoraciju pretvorili kao mesto gde je razularena rulja htela linčovati premijera.

Damir Nikšić je studirao je na likovnim akademijama u Sarajevu, Milanu i Bolonji. Diplomirao je 2000. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu, Odsek za slikarstvo. U periodu 2000-2004. godine studirao je na postdiplomskom studiju na University of Arizona, SAD. Magistrirao je 2004. godine iz likovnih umetnosti i istorije umetnosti. Predavao je na Northwestern University u Evanstonu, SAD. Bio je član grupe Maxumin. Izlagao je na Venecijanskom bijenalu 2003. godine u internacionalnoj selekciji.

Živi i radi u Sarajevu.

(Tuzlanski.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja