(VIDEO) DRAMA U NEMANJINOJ 11: Umesto u Lazu, uveli ga u Vladu

Vojni penzioner mahao pištoljem

(VIDEO) DRAMA U NEMANJINOJ 11: Umesto u Lazu, uveli ga u Vladu

Politika -
Iako je trebalo da bude sproveden u policiju ili na psihijatriju, nadležni su N. R. (48) uveli u državnu instituciju kako bi s njim pričao ministar Gašić i tako ugrozili život zaposlenima
1 / 2

BEOGRAD - Ispred zgrade Vlade odigrala se prava drama juče oko 10 sati, kad je potpukovnik u penziji N. R. (48) mahao pištoljem preteći da će se ubiti! Nakon polučasovne tenzije pregovarački tim MUP ubedio ga je da se preda, ali umesto da bude sproveden u policiju ili psihijatrijsku ustanovu, uveden je u zgradu Vlade kako bi s njim razgovarao ministar odbrane Bratislav Gašić.

Tako su nadležni ugrozili život zaposlenima koji su se u tom trenutku našli u ovoj instituciji.

Baca pištolj posle pregovora
Baca pištolj posle pregovora

Naterala ga nemaština- Čovek je mogao da izazove krvoproliće. Umesto da ga odmah odvedu u policiju ili na lekarski pregled, sprovode ga na razgovor s ministrom u zgradu Vlade, i zanemaruje se činjenica da je tako bio ugrožen život svima - od premijera i ministara do službenika. Takav bezbednosni propust nema nijednog logičnog objašnjenja, osim da je Gašić želeo da iskoristi trenutak za malo slave - priča izvor Kurira iz Nemanjine 11.N. R. izazvao je incident zbog neispunjenog obećanja iz 2006. da će vojne penzije biti povećane. Policiju su pozvali građani koji su se zatekli na licu mesta, ubrzo su stigli pripadnici interventne i protivterorističke jedinice, s heklerima u rukama.- Dok su pregovarali s njim, pištolj mu je sve vreme bio u rukama. Pošto su ga ubedili da odustane, izbacio je šaržer, repetirao pištolj da bi izbacio metak iz cevi i dobacio oružje pregovaračima. Pištolj je pao na zemlju, a pregovarač ga je uzeo i sproveo N. R. u Vladu - priča jedan od očevidaca. Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije, kaže da je u ovom slučaju načinjen katastrofalan propust službi.

Obezbeđenje ga uvodi u zgradu Vlade
Obezbeđenje ga uvodi u zgradu Vlade

Skandal- Morali su odmah da ga sprovedu u policiju i na psihijatrijski tretman. Umno poremećena osoba nije za Vladu. Sramota. Nije dužnost ministra Gašića da s ludakom ćaska u Vladi i tako ugrožava život zaposlenima - kaže Nicović.Istragu o slučaju vodi policija, a N. R je posle razgovora s Gašićem odveden na lekarski pregled.

SVI INCIDENTI- Dragoljub G. (57) upao u sedište SNS pretio da će se ubiti ukoliko ga ne saslušaju Aleksandar Vučić ili Nebojša Stefanović (22. 6. 2014)- Ljiljana Marković (54) iz Vrbasa ušla u zgradu Vlade s pištoljem i tražila pravdu za ubijenog sina (decembar 2012)- Nataša T. (38) pokušala da uđe u Skupštinu s pištoljem, tražila da vidi Ivicu Dačića zbog problem s bankama (22. 7. 2009)- Dragan Marić ušao u predsedništvo sa dve ručne bombe, tražio da potpiše vansudsko poravnanje s „Jatom“ (21. 5. 2009)

http://www.youtube.com/watch?v=OL9USaoOCSY

Bratislav Gašić pokušava da umanji svoju odgovornostUVEO GA MAJOR IZ VUČIĆEVOG OBEZBEĐENJAGašić kaže da je N. R. tražio od pregovaračkog tima MUP da razgovara s predstavnicima vojske.- Major iz neposrednog premijerovog obezbeđenja bio je tu i uveo ga je u zgradu Vlade. Seo je u sobu čim se uđe u Vladu. Došao sam, saslušao - mlad je penzionisan, dva puta ranjavan u ratu, nezadovoljan što nije ispunjeno obećanje iz 2006. da će vojnim penzionerima biti povećane penzije. Tadašnja vlast je obećala, ali nije ispunila - priča Gašić i dodaje da će pokušati da nađu rešenje.- Gašić još kaže da je N. R. nosio pištolj s vojnom dozvolom, ali nije želeo da otkriva da li je kod njega pronađen arsenal.

Drugi propustGRAĐANI NEZAŠTIĆENIU vreme incidenta građani su mogli slobodno da šetaju oko zgrade vlade!- Policija je morala da obezbedi taj prostor u opsegu od minimum 100 metara. Čovek koji je opasnost po okolinu i maše pištoljem mogao je da bude opasan eksplozivom- objašnjava Nicović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track