(VIDEO) ŠEŠELJ RADIO ZA HRVATE: Podržavam i cenim Ivu Josipovića i njegovog oca partizana!
Foto: Printscreen Yt

Lider radikala i četnički vojvoda uživo za TV Osjek

(VIDEO) ŠEŠELJ RADIO ZA HRVATE: Podržavam i cenim Ivu Josipovića i njegovog oca partizana!

Politika -
Vođa Radikalne stranke rekao u emisiji Bujica da su ga saradnici Ive Josipovića i podstakli da izda saopštenje da bi se Josipović eksponirao kao nacionalista u hrvatskoj javnosti

OSIJEK - Vojislav Šešelj, kojeg je Haški sud pustio na privremenu slobodu, uključio se u emisiju "Bujica" na Osječkoj televiziji i odmah na početku prokomentisao izjavu šefa sprpske diplomatije Ivice Dačića, koji ga je nazvao "marginalnim političarem kojem ne treba davati toliku pažnju".

"Nikolić, Vučić i Dačić tresu se od straha. Takvim izjavama oni se sami teše. Blokirali su me ovde na nacionalnim medijima, ali ja sam pronašao zaobilazni put da prodrem u javnost, a to je bilo preko Hrvatske. Dovoljno je bilo da izdam jedno saopštenje i da se Hrvati upecaju kao som na durdubak i da krene kampanja protiv mene", kazao je.

Šešelj je dodao da podržava Ivu Josipovića u kandidaturi za novi predsednički mandat i da je bio u kontaktu s njegovim saradnicima, koji su ga i podstakli da izda takvo saopštenje da bi se Josipović "eksponirao kao nacionalista u hrvatskoj javnosti".

"Ivu Josipovića cenim kao i njegovog oca, koji je bio partizan i oficir", kazao je Šešelj i dodao da je pod komandom oca aktuelnog hrvatskog predsednika streljan veliki broj ustaša, franjevačkih fratara, ali i žene i deca.

"Kada takvi ljudi počnu da ubijaju, oni se teško zaustavljaju", kazao je Šešelj.

Anto Kovačević: Tako je, Vojo (Foto: Printscreen YouTube)
Anto Kovačević: Tako je, Vojo (Foto: Printscreen YouTube)

Na komentar voditelja Velimira Bujanca da se ne mogu "opravdavati ubijanja žena i dece" Šešelj je odgovorio: "Pa nemojte mene napadati, nisam ja to radio nego otac Ive Josipovića".

"Tako je, Vojo", dobacio je Anto Kovačević, koji je razgovor Bujanca i Šešelja pratio s osmehom na licu.

U emisiju se javio i Denis Šešelj, koji je započeo razgovor o poreklu prezimena Šešelj. Javio se i Stevo Culej - Stiv, koji je odmah na početku Šešelja nazvao "spodobom".

http://www.youtube.com/watch?v=RJVDeHtgJ6U

ReagovanjaBratislav Gašić SNS: Ne zanima me šta priča ŠešeljNi mene, ni bilo koga u SNS ne zanima šta priča Vojislav Šešelj. On je prošlost, a mi smo okrenuti budućnosti, reformama i unapređenju Srbije.Borislav Stefanović DS: Šteta od Šešeljevih izjavaNe verujem u to. Šešelj ovakvim izjavama pokušava da se predstavi značajnijim nego što jeste, ali njega više niko ne uzima za bitnog sagovornika. Od njegovih izjava štetu imaju i Srbija i region.Slavica Đukić Dejanović SPS: Osnovno pravoSvaka osoba ima pravo na opredeljenje i podršku.Teodor Meron

PRIDAJE MU SE PREVELIKA PAŽNJAPredsednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron izjavio je da se Vojislavu Šešelju pridaje velika pažnja. On je poručio rukovodstvu Srbije da povede više računa o njegovom ponašanju.Mediji previše govore o Šešelju, dajući mu publicitet kakav ne zaslužuje - naglasio je Meron.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track