(VIDEO) Vučić: BiH poštujemo, a RS volimo!
Foto: Youtube Printscreen

Srbija spremna za uklanjanje svih prepreka

(VIDEO) Vučić: BiH poštujemo, a RS volimo!

Politika -
Stabilnost na celom zapadnom Balkanu najvažnija je za Srbiju, rekao je premijer

BANJALUKA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da su infrastrukturni projekti od presudnog značaja za sve u regionu i da je stabilnost na celom zapadnom Balkanu najvažnija za Srbiju.

Vučić je gostujući na BN televiziji rekao da je razgovarao mnogo puta sa rukovodstvom BiH o toma kako smanjiti carinske barijere, rekavši da smatra da je dobra ideja izgradnja zajedničkog garničnog prelaza. "Treba nam što manje granica i prepreka", naglasio je premijer Srbije. On je naveo da je Srbija spremna za uklanjanje svih prepreka i da je uvek spremna za unapređenje života, trgovine i zajedničkog rada.

http://www.youtube.com/watch?v=3l_-GrfgXHY

"Smatram da je to u interesu svakog građanina, bilo da je on Srbin Bošnjak Hrvat ili pripadnik bilo koje druge nacije", dodao je Vučić.Kako je rekao, Srbija je spremna da u tome bez ikakvih ograda učestvuje kao i u brojnim infrastrukturnim projektima, uz ocenu da su ti projekti od presudnog značaja za sve na ovim prostorima.

"BiH je država koju mi poštujemo - RS volimo - i nijedno ni drugo ne krijemo i otvoreno to govorimo na svakom mestu...Mislim da je to pošten, iskren, odgovoran i ozbiljan odnos", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje kako Srbija vidi BiH.Vučić je rekao da Srbija želi što bliže odnose sa RS, a isto tako i sa BiH.

Kako je dodao, posle 25 teških godina moramo da se okrenemo na to da odnose unapređujemo, jer moramo da razmišljamo o generacijama koje dolaze.Na pitanja u vezi sa pominjanjem eventualnog stvaranja trećeg, hrvatskog entiteta i da li to predstavlja, kako neki kažu Pandorinu kutiju, ili sa druge strane da bi to bio doprinos stabilizaciji prilika, Vučić je odgovorio: "Srbija poštuje Dejtonski sporazum, Srbija poštuje svaki dogovor tri konstitutivna naroda".

Vučić je rekao da Srbija ne želi da na bilo koji način narušava unutrašnje odnose u BiH."Stabilnost na celom zapadnom Balkanu je najvažnija za Srbiju", istakao je premijer Vučić i dodao da je uloga Srbije da bude stabilizujući faktor na svakom mestu. On je ponovio potrebu izgradnje infrastrukturnih projekata, navodeći da je zato o pruzi Sarajevo - Beograd razgovarao i sa predsednikom RS Milorad Dodikom i članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.Premijer je dodao da su to stvari koje bi podizale privrede i približavale ljude.

(Tanjug/BNTV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track