VLADA NA EKSKURZIJI: Dačić dremao dok su ga zezali zbog Zorane
Foto: Tanjug

Premijer Srbije i ministri u Novi Sad putovali autobusom

VLADA NA EKSKURZIJI: Dačić dremao dok su ga zezali zbog Zorane

Politika -

Tokom vožnje šef diplomatije bio glavna tema svojih kolega, koje su ga podbadale zbog nedavnog sukoba s ministarkom saobraćaja

Umesto u crnim limuzinama, premijer Aleksandar Vučić je sa svojim ministrima autobusom stigao u Novi Sad, gde su prisustvovali vojnoj paradi. Prema saznanjima Kurira, glavna tema tokom zajedničkog putovanja bila je situacija na relaciji SNS-SPS.Mada je potpredsednik socijalista Branko Ružić izjavom da hoće da se bori protiv najjačeg u zemlji ozbiljno uzdrmao odnose unutar vladajuće koalicije, putovanje od Beograda do Novog Sada obeležio je šaljivi ton. Kako otkriva naš izvor, u dobrom raspoloženju prednjačio je upravo premijer, koji je iskoristio sanjivost lidera SPS Ivice Dačića da ga bocka.

Vučić kao inspektor- Čim je ušao u autobus, Dačić se spustio na sedište odmah kod vozača i zaspao. Vučić je primetio da ga nema, a kad je shvatio da se ovaj uspavao, počeo je da se šali. Proveravao je da li Ivica spava i slao je ljude iz Vlade da ga pitaju da li spava - priča naš sagovornik.I ministri su imali pik na lidera SPS, i to zbog toga što je tokom boravka u Novom Sadu najviše pažnje, i to vrlo upadljivo, poklanjao ministarki saobraćaja Zorani Mihajlović.- Pomirenje Ivice i Zorane bilo je glavna tema zezanja, a sve u stilu „baš te briga, Ivice, sad si se pomirio sa Zoranom“. Zorana nije ništa komentarisala, već se samo smeškala, baš kao i Dačić. U šalama na tu temu prednjačili su Goran Knežević, Rasim Ljajić, ali i socijalista Aleksandar Antić - otkriva naš insajder.Dačić nam je potvrdio da je prespavao sve zezancije i da ništa nije čuo.- Spavao sam na prvom sedištu, a oni su sedeli u drugom delu, tako da nisam čuo ništa - kratko je objasnio.Slavica i Jadranka ćaskaleKako otkriva naš izvor, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije bio mnogo pričljiv tokom vožnje.- Stefanović se nije mnogo uključivao u ćaskanje s drugim ministrima, baš kao ni Aleksandar Vulin, koji je tokom puta vrteo u ruci brojanicu. Slavica Đukić Dejanović i Jadranka Joksimović baš su se našle, pa su bile najpričljivije u autobusu - priča naš izvor.Po svemu sudeći, vožnja autobusom dobro utiče na odnos ministra Ivice Dačića i Zorane Mihajlović. Naime, uprkos povremenim razmiricama, oni su i pre dve godine, kad su ministri Vlade RS autobusom iz Beograda krenuli u Niš, zakopali ratne sekire! Ministri su tada išli na svečanu sednicu povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Dačić tada ne samo da nije spavao već je bio ubedljivo najveseliji član posade, pa je u autobusu pevao „Miljacku“ i naručivao pesme za ministre i novinare. Posebne simpatije tada je pokazao prema Mihajlovićevoj, koju je fotografisao i stalno je zasmejavao duhovitim opaskama. Vožnja iz Novog Sada bila je dosadna u poređenju s putovanjem ministara u Niš, koje je ličilo na đačku ekskurziju. Tadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić glumio je konduktera, ministar policije Nebojša Stefanović pravio je selfije, dok je premijer Vučić s Vulinom igrao šah.

Predsednik i guvernerka išli limuzinamaTOMA DELIO KOMPLIMENTE JORGOVANKIPredsednik Tomislav Nikolić, putovao je u Novi Sad službenim autom, kao i guvernerka Jorgovanka Tabaković. Vojnu paradu Nikolić je iskoristio da joj deli komplimente.- Toma joj je otvoreno rekao da svuda priča da je lepa, a ona se uz razvučeni osmeh toplo zahvalila - priča naš izvor.

Udruženi Saradnja republike i pokrajine VLADE SRBIJE I VOJVODINE održale zajedničku sednicuVlade Srbije i Vojvodine održale su juče zajedničku sednicu, na kojoj je premijer Aleksandar Vučić najavio da će Vlada Srbije izdvojiti 1,9 milijardi dinara za obnovu stotinu škola, vrtića i drugih objekata u Vojvodini.- To je stotinu novih objekata u 45 opština u Vojvodini. Iz Novog Sada su tražili 147 miliona evra za 26 škola i vrtića, ne znajući da smo mi opredelili milijardu i 900 miliona - rekao je premijer i dodao da će realizacija tih projekata početi odmah.On je naveo i da će o trošku državnog budžeta biti obnovljena putna infrastruktura u Vojvodini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track