VLADA SRBIJE: Završen sastanak Vučića sa patrijarhom Irnejom i vladikama
Foto: Tanjug Rade Prelić

Susret u Nemanjinoj 11

VLADA SRBIJE: Završen sastanak Vučića sa patrijarhom Irnejom i vladikama

Politika -
Premijer će patrijarha obavestiti o detaljima razgovora u utorak u Briselu i zatražiće konsultacije oko dalje borbe za sprečavanje ulaska Kosova u Unesko, ali će ga upoznati i sa posledicama rešenja koje je donela EU u procesu integracija Srbije
1 / 2 Foto: Tanjug Rade Prelić

BEOGRAD - Sastanak premijera Aleksandra Vučića sa patrijarhom Irinejom i drugim velikodostojnicima SPC počeo je danas nešto posle 13 časova u Vladi Srbije.

Sastanku su prisustvovali mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije i episkop šumadijski Jovan, kao i potpredsednik vlade Ivica Dačić i ministri Nikola Selaković, Nebojša Stefanović, Bratislav Gašić, Ivan Tasovac i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić. Razgovaralo se o Evropskoj uniji i Kosovu i Metohiji.

Prema najavama, premijer je patrijarha obavestio o detaljima razgovora u utorak u Briselu i zatražio konsultacije oko dalje borbe za sprečavanje ulaska Kosova u Unesko, ali ga i upoznao i sa posledicama rešenja koje je donela EU u procesu integracija Srbije.

Vučić, kako se navodi, želi da čuje i stavove patrijarha Irineja i drugih vladika srpske crkve o tim pitanjima. Mediji prenose da je Vučić već razgovarao sa predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem, a očekuje se još jedan sastanak njih dvojice posle konsultacija premijera s patrijarhom i ministrima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track