Vladeta Kostić izabran za gradonačelnika Gračanice
Foto: Youtube

CIK

Vladeta Kostić izabran za gradonačelnika Gračanice

Politika -
Prema preliminarnim rezultatima kandidat G.I. Srpska Vladeta Kostić osvojio 64,9 odsto, a Nenad Rašić iz Progresivne demokratske stranke 31,5 odsto

PRIŠTINA - Srpski član Centralne izborne komisije (CIK) Kosova Nenad Rikalo rekao je večeras da je prema preliminarnim rezultatima kandidat G.I. Srpska Vladeta Kostić osvojio 64,9 odsto, a Nenad Rašić iz Progresivne demokratske stranke 31,5 odsto glasova na danasnjim vanrednim izborima za gradonačelnika Gračanice.

Prema njegovim rečima za Kostića je na današnjim lokalnim izborima glasalo 4.614, a za Rašića 2.241 birača od ukupno 20.229 birača upisanih u birački spisak opštine Gračanice. On je kazao su registrovana 294 uslovna glasa. Rikalo je rekao agenciji Beta da je prema preliminarnim rezultatima CIK-a kandidat G.I. Srpska Vladeta Kostić novi gradonačelnik Gracanice.

Prema preliminarnim rezultatima, za kandidata Nove partije Koosva Dragišu Mirića glasalo je 1,8 birača, a za kandidata Demokratskog saveza Kosova Šaipa Berišu 1,7 odsto izašlih birača. Vanredni lokalni izbori za gradonačelnika Gračanice odrzani su jer je prvi čovek te opštine Branimir Stojanović posle vanrednih parlamentarnih izbora postavljen za zamenika premijera Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track