VLADIMIR GALJAK: Eklatantan primer zloupotrebe pravosuđa
Foto: Linkedin

Čudno da je premijer prvi dao izjavu

VLADIMIR GALJAK: Eklatantan primer zloupotrebe pravosuđa

Politika -
Ne saslušavaju okrivljene po Kornicovoj prijavi, a to su Dragan J. Vučićević i Damir Dragić, dok se sa druge strane pravi medijska hajka na podnosioca prijave Aleksandra Kornica, privode njegovog brata bez ikakvog osnova i upadaju u stanove bez naloga, navodi Vladimir Galjak

Bivši direktor Kurira Aleksandar Kornic naveo je u krivičnoj prijavi Višem javnom tužilaštvu da su Dragan J. Vučićević, vlasnik Informera, i Damir Dragić, direktor tog lista, tražili od njega da lažno optuži Aleksandra Rodića. Kornic je naveo da su, tokom susreta u podrumu jedne kafane u Zemunu, bili prisutni i Andrej Vučić, brat predsednika Vlade, kao i premijer Aleksandar Vučić.

Povodom reagovanja vlasti na ovu prijavu beogradski advokat Vladimir Galjak je za Kurir rekao da ona predstavlja ogromnu zloupotrebu institucija.

- Ovde je reč o eklatantnom primeru zloupotrebe pravosuđa od strane izvršne vlasti. Imajući u vidu da se ne saslušavaju okrivljeni po Kornicovoj prijavi, a to su Dragan J. Vučićević koji gostuje ceo dan na Pink televiziji i Damir Dragić, dok se sa druge strane hapse braća, odnosno Marko Kornic, brat Aleksandra Kornica, podnosioca prijave, smatram da se u ovom slučaju radi o ogromnoj zloupotrebi institucija.

Takođe je pomalo indikativno i čudno da je premijer prvi pozvan da da izjavu iako nije niti okrivljen u ovom krivičnom postupku niti je predložen kao svedok u krivičnom postupku, odnosno u krivičnoj prijavi koju sam imao priliku da vidim a koju je podneo Aleksandar Kornic - kaže advokat Vladimir Galjak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track