VLADIMIR PUTIN: Razmišljamo o prodaji S-300 Srbiji
Foto: Profimedia

Unapređenje vojnotehničke saradnje

VLADIMIR PUTIN: Razmišljamo o prodaji S-300 Srbiji

Politika -

Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije, izjavio da se na najvišem nivou razmatra mogućnost prodaje protivvazdušnog sistema Srbije

Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina, izjavio je da su planovi Srbije kad je reč o kupovini ruskih protivvazdušnih sistema S-300 tema koja se razmatra u najvišim političkim krugovima.- Vojnotehnička saradnja je izuzetno osetljiva tema. Mogu da potvrdim da se ona razmatra u najvišim političkim krugovima - rekao je Peskov upitan da li je Putin razgovarao s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o isporuci PVO sistema S-300.

SENZACIONALNO RUSI DALI HRVATIMA S-300: Dobili ste ga da OBUZDATE SRBE uoči Oluje, a gde je sada?

Vučić je tokom nedavne posete Moskvi i sastanka s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izjavio da je ugovorena isporuka „migova 29“, tenkova i borbenih izviđačkih vozila, ali da o isporuci S-300 nije postignut dogovor.Inače, cela priča o čuvenom ruskom odbrambenom sistemu podgrejala je priče da je Rusija prodala ovaj sistem Hrvatskoj, i to tokom devedesetih.Bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović potvrdio je takvu informaciju uz opasku da ne može više da priča o tome jer je sve u domenu vojne tajne. Međutim, bivši ministar odbrane Andrija Hebrang tvrdi da kompletan sistem nikada nije isporučen.

Josipović, naime, tvrdi da je sistem isporučen i da „su ga svi mogli videti i na televiziji“. Rusija je, kako je naveo, za vreme rata pomagala Hrvatskoj, ne samo oružjem nego i politički.Hebrang, međutim, tvrdi da S-300 nikada nije bio kompletiran sistem, niti spreman za upotrebu.

MOSKVA: Lažne vesti o prodaji S-300 Hrvatskoj sa ciljem narušavanja odnosa Rusije i zemalja BalkanaOvo je juče demantovao ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, koji je izjavio da su spinovanja o navodnim isporukama Hrvatskoj raketnih kompleksa S-300 iz Rusije „laž i provokacija“.- Taj informacioni napad bio je ostvaren uoči proslave za Ruse i Srbe svetog praznika Vaskrsa - da bude što bolniji i da se smanje mogućnosti reagovanja. A interesantno je da se priča o S-300 „ubacuje“ u medije svakih pet-šest godina, iako se dobro zna da su se kriminalne aktivnosti odvijale u trouglu zemlja destinacije - posrednik - Ukrajina - rekao je Čepurin.E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track