Vorlik: Ekonomski rezultati Srbije ohrabrujući
Foto: Tanjug Tanja Valic

Sastanak sa premijerom

Vorlik: Ekonomski rezultati Srbije ohrabrujući

Politika -
Američka zvaničnica, bivša ambasadorka SAD u Srbiji, istakla je da je zvanična poseta srpskog premijera Vašingtonu dala veliki doprinos političkim i ekonomskim odnosima dveju zemalja

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa prvom zamenicom pomoćnika državnog sekretara u Birou za energetske izvore američkog Stejt departmenta Meri Vorlik, koje je naglasila da su ekonomski rezultati Srbije ohrabrujući, kao i posvećenost evropskim integracijama.

Američka zvaničnica, bivša ambasadorka SAD u Srbiji, istakla je da je zvanična poseta srpskog premijera Vašingtonu dala veliki doprinos političkim i ekonomskim odnosima dveju zemalja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer Vučić obavestio je Vorlik o rezultatima ekonomskih mera Vlade Srbije kojima je cilj, između ostalog, stvaranje poslovnog okruženja koje bi privuklo strane investitore, među kojima su i američke kompanije.

Srpski premijer razgovarao je sa prvom zamenicom pomoćnika američkog državnog sekretara o potrebi diverzifikacije energetskih izvora sa ciljem da se osigura energetska bezbednost Srbije, kao i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa iz oblasti energetike.

Vorlikova je naglasila da su ekonomski rezultati Srbije ohrabrujući, kao i posvećenost evropskim integracijama, ističući lično angažovanje premijera Vučića u regionalnoj saradnji i dijalogu sa Prištinom, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track