VRATITE NAM ŠEŠELJA: U Ministarstvo pravde Srbije stigao dopis iz Haga
Foto: Nebojša Mandić

Sad i zvanično

VRATITE NAM ŠEŠELJA: U Ministarstvo pravde Srbije stigao dopis iz Haga

Politika -
Sedam meseci od povratka iz Haga, Vojislav Šešelj bi uskoro ponovo mogao da se nađe u ćeliji u Ševeningenu. Međutim, ostalo je nejasno kako je Žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku o povratku Šešelja, bez izjašnjavanja Pretresnog veća koje mu sudi

BEOGRAD- U Ministarstvo pravde Srbije stigao je dopis iz Haškog tribunala o povratku lidera Srpske radikalne stranke i haškog optuženika Vojislava Šešelja u tu ustanovu, rečeno je u tom ministarstvu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da će po dobijanju zahteva Žalbenog veća Haškog tribunala za povratak Šešelja u pritvorsku jedinicu, Vlada postupiti po zakonu Srbije i u skladu sa međunarodnim javnim pravom.

Sedam meseci od povratka iz Haga, Vojislav Šešelj bi uskoro ponovo mogao da se nađe u ćeliji u Ševeningenu. Međutim, ostalo je nejasno kako je Žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku o povratku Šešelja, bez izjašnjavanja Pretresnog veća koje mu sudi.

Za to vreme radikali poručuju da se njihov lider ni po koju cenu neće predati dobrovoljno, ali da se neće ni skrivati.

Potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta navodi da su stranačke kolege zabrinute zbog Šešeljevog zdravlja.

„Mi oko njega smo veoma zabrinuti zato što je predsednik počeo da prima hemoterapiju, i ako se vrati u Hag on će prekinuti sa tom hemoterapijom i to može biti fatalno“, rekla je Radeta, nakon objave informacije da Hag zahteva da se Vojislav Šešelj do 26. maja nađe u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu.

Šešelj: Dobrovoljno se ne vraćam, ali neću bežati

Lider radikala Vojislav Šešelj ponovio je danas, nakon što je u Ministarstvo pravde stigao dopis iz Haškog tribunala o njegovom povratku, da se neće dobrovoljno vratiti u Ševeningen, ali da neće ni bežati.

"Vladu Srbije pitajte šta će da radi. Ja sam svoje rekao - ne idem dobrovoljno, a neću ni bežati. Nastavljam stranačke aktivnosti kao da se ništa nije desilo, a oni nek misle šta će i kako će", rekao je Šešelj uoči promocije svoje knjige "Govor mržnje kao zločin protiv čovečnosti" u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja