Vučević: Hitno sazvati sednicu predsedništva SNS, zbog izjave Bakira Izetbegovića
Foto: Beta

Vučević: Hitno sazvati sednicu predsedništva SNS, zbog izjave Bakira Izetbegovića

Politika -

NOVI SAD- Potpredsednik SNS i predsednik Gradskog odbora SNS Novi Sad Miloš Vučević izjavio je da od predsednika te stranke Aleksandra Vučića traži da u roku od 72 sata sazove sednicu predsedništva SNS, a povodom današnje izjave Bakira Izetbegovića da on u Novi Pazar dolazi isto kao Vučić u Banjaluku, kao i povodom drugih dešavanja u regionu poslednjih dana.

Vučević je rekao da je SNS dobila ogromno poverenje građana Srbije i da mora da se izjasni i iznese svoj stav povodom pomenute izjave Bakira Izetbegovića i povodom svih dešavanja u regionu u poslednje vreme.

"Svi mi članovi SNS i svi stranački organi moramo dati podršku naporima Aleksandra Vučića u borbi za jaku i stabilnu Srbiju, za Srbiju koja želi da sarađuje sa svojim komšijama, za Srbiju koja ima jasan evropski put, ali koja želi saradnju i sa svim ostalim velikim silama na svetu, ali i za Srbiju koja mora da uputi jasnu poruku sigurnosti i stabilnosti svojim sunarodnicima koji žive u okruženju", rekao je Vučević.

On je istakao da Srbija ne može da se ogluši na poglede Srba u regionu koji, kako je rekao, gledaju šta će matica uraditi vezano za sve ove događaje.

"Današnja izjava gospodina Bakira Izetbegovića je u najmanju ruku skadalozna", naglasio je Vučević.

Komentarišući dešavanja u regionu u poslednjih nekoliko meseci Vučević je rekao da je nesumnjivo da "ponovo vidimo zločince bez kazni, povampireni fašizam, jasne i vrlo glasne poruke koje pokušavaju da naruše regionalnu saradnju na zapadnom Balkanu".

Po njegovim rečima, Srbija ostaje usamljena u naporima i želji za dobrosusedske odnose i zbog toga se građani Srbije i srpski narod ne samo u Srbiji nego i celom regionu oseća uznemireno i donekle i uplašeno.

"Plaši me da se komšije ne raduju našim uspesima, iako nama ne smeta da bilo koja susedna zemlja ostvari prosperitet i da ekonomski napreduje.

Današnji napredak Srbije i pre svega ekonomski prosperitet i jačanje Srbije na ekonomskom polju utiču na neke negativne reakcije iz komšiluka. Ono što je posebno zabrinjavajuće utiču na bezbednost i sigurnost naših sunarodnika", smatra Vučević.

On ističe da Srbija pruža ruku prema svim susedima i svim državama u regionu i da želi da ima dobru komunikaciju i saradnju sa svima, te da, kako je rekao, "insistrira i uvek će biti garant svih ljudskih prava i sloboda Srba koji žive u drugim državama".

"Srbija ne može da ostane nema na pojave kukastih krstova ili na oslobađajuće presude onima koji su počinili najteže ratne zločine. Ne može da ostane nema na činjenicu da neko danas poništava teritorijalnu celovitost Republike Srbije ili nam poručuje da ne postoji Republika Srpska i Dejtonski sporazum, a SNS koja na osnovu poverenja građana vodi ovu državu mora da iznese jasan stav i zato očekujem da predsednik stranke u kratkom roku zakaže sednicu predsedništva gde ćemo izaći sa našim stavovima", zaključio je Vučević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track