Vučić: Beograd nije odgovoran za prekid dijaloga
Foto: Tanjug Sava Radovanović

O preogovorima s Prištinom

Vučić: Beograd nije odgovoran za prekid dijaloga

Politika -
Na konstataciju prištinskih novinara da je jučerašnji razgovor prekinut jer je Beograd izneo nove zahteve, Vučić je rekao da "iz Prištine to uvek kažu"

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da srpska strana nije odgovorna za prekid jučerašnjeg dijaloga Beograda i Prištine, i poručio da je za dogovor potrebno dvoje ili neko ko bi mogao da utiče na albansku stranu da pokaže želju za dijalogom.

Vučić je, u kasarni Banjica 2, odgovarajući na pitanja novinara kada će biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine, rekao da Srbija ne beži od dijaloga i da ćemo uvek biti spremni da "dolazimo do stvarnih rešenja".

"Za dogovor je potrebno dvoje ili neki koji imaju malo veći uticaj na drugu stranu, da im ponekad kažu da bi bilo dobro da bar pokažu želju za razgovorom. A ovako, ako vi dođete gotovo do dogovora, kao juče, bili smo na ivici da se dogovor postigne, a onda je neko sve to dogovoreno povukao, onda tu ne može da bude srpske odgovornosti", rekao je Vučić.

On je istakao da Vlada Srbije uvek želi da očuva mir i stabilnost, ali da će istovremeno štititi i svoje nacionalne i državne interese. Na konstataciju prištinskih novinara da je jučerašnji razgovor prekinut jer je Beograd izneo nove zahteve, Vučić je rekao da "iz Prištine to uvek kažu".

"Još nisam čuo da je Edita Tahiri nešto pozitivno rekla. Ja nemam takav manir i neću da govorim na taj način, jer sa tim ljudima moramo da razgovaramo, ali očigledno da neki to uvek koriste za neke unutrašnje stvari", rekao je Vučić. Prema njegovim rečima tamo gde ima sukoba uvek je lakše okrenuti priču na šovinizam i mržnju porema drugom "ako nemate dovoljno snage za ekonomske reforme i ozbiljna pitanja unutar svoje zemlje", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track