VUČIĆ SA 3 AMBASADORA: Čepurin, Belhaž i Mićunović danas u Nemanjinoj
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vlada Srbije

VUČIĆ SA 3 AMBASADORA: Čepurin, Belhaž i Mićunović danas u Nemanjinoj

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u zgradi Vlade Srbije sa ambasadorima Rusije, Crne Gore i Maroka.

Premijer Vučić se sastao sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom u 9 sati. Razgovarali su o o pripremama za predstavljanje srpske privrede na Sanktpeterburškom međunarodnom ekonomskom forumu. Čepurin i Vučić su se saglasili da će učešće Srbije na Sanktpetrburškom forumu, u svojstvu zemlje-počasnog gosta, biti prilika da se mogućnosti i rezultati srpske privrede na najbolji način predstave ne samo u Rusiji, već i pred više od 12.000 učesnika iz oko 130 zemalja, saopšteno je iz vlade.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Oni su takodje izrazili očekivanje da će predstavljanje Srbije u Sankt Peterburgu doprineti intenziviranju srpsko-ruske ekonomske saradnje, ali i sveukupnim srpsko-ruskim odnosima u obostranom interesu i konstatovali da se odnosi dve zemlje dobro razvijaju, dodaje se u saopštenju.

Marokanski kralj čestitao Vučiću izbornu pobedu

Sastanak sa ambasadorom Kraljevine Maroko Mohamedom Aminom Belhažom održan je u 10 sati. Ambasador je uz lične čestitke za pobedu na predsedničkim izborima, uručio i čestitku marokanskog kralja Muhameda VI.U čestitki, kralj Muhamed VI, uz želje za uspeh na novoj dužnosti, ističe opredeljenost da dve zemlje jačaju saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, a u korist naroda Srbije i Maroka.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijer Vučić i ambasador Belhaž su se saglasili da je ovogodišnje obeležavanje šezdesetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa prilika da dve zemlje nadograde dobre političke odnose većom privrednom saradnjom.Dvojica sagovornika su, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, izrazila očekivanje da će između Srbije i Maroka biti ustanovljena bolja razmena informacija, organizovan međusobni nastup na tržištu i povezivanje odgovarajućih asocijacija privrednika.

Premijer Vučić zahvalio je ambasadoru Belhažu na čvrstom stavu Maroka o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, koji je došao do izražaja i prilikom glasanja protiv prijema tzv. Kosova u UNESKO.

Vučić se sa ambasadorom Crne Gore Branislavom Mićunovićem sastao u 10.45 sati.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track