Vučić: Dogovor o registarskim tablicama u interesu i Srba i Albanaca
Foto: Dado Đilas

Dijalog sa Prištinom

Vučić: Dogovor o registarskim tablicama u interesu i Srba i Albanaca

Politika -

PARIZ - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da je dogovor srpske i kosovske delegacije o registarskim tablicama u interesu obe strane i da time nisu umanjena prava Srba na Kosovu.

"Mislim da je važno da guramo dalje stvari u dijalogu s Prištinom", rekao je Vučić novinarima u Parizu, gde je u trodnevnoj poseti, ocenjujući da su to bitne stvari koje šalju dobre signale regionu.

Vučić je izjavio da je dogovor koji je juče postignut u Briselu u okviru sporazuma o slobodi kretanja u interesu i Srba i Albanaca.

"Nastavićemo da s našim tablicama idemo na našu teritoriju, tako to mi smatramo, oni to smatraju drugačije, ali ćemo uz odredjene stikere imati više njihovih vozila, za koje sam siguran da donose dobro nama jer ćemo moći da prodamo više naše robe Albancima, ali istovremeno ništa nismo izgubili od prava za Srbe koje smo imali ranije", kazao je Vučić.

Premijer Srbije je rekao da su odnosi u regionu tema svuda, i u Francuskoj koja "dobro procenjuje događaje na Balkanu".

"Pravilno smo postupili što nismo odgovorili na najteže uvrede koje su dolazile iz okruženja. Izrazio sam zabrinutost za odredjene stvari, ali rekao sam da to možemo da prevazidjemo na miran civilizovan način", kazao je Vučić.

Vučić je u Parizu danas razgovarao s francuskim premijerom Manualom Valsom i predsednikom Senata Žerarom Laršerom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track