Vučić: Gospodo u Hagu, naučite da poštujete Srbiju
Foto: Tanjug Srdjan Ilic

Povodom lečenja Tolimira

Vučić: Gospodo u Hagu, naučite da poštujete Srbiju

Politika -
BEOGRAD - Život gospodina Zdravka Tolimira daleko je važniji od svih zahteva Haškog tribunala i to je ključno pitanje, a ne da li je neko vršio uticaj na svedoke, rekao je danas premijer Aleksanadar Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Neko mora da nam pruži odgovor na pitanje zašto je čovek umro u pritvoru, naveo je Vučić i dodao da je njegov odgovor Hagu na jučerašnji odnos prema našem predstavniku na suđenju:

"Gospodo, gospodine Ori, i svi u Haškom tribunalu, naučite da poštujete Republiku Srbiju, a onda ćemo da nastavimo razgovore u skladu sa zakonima Srbije".

Primetivši da je neshvatljivo da do danas Vlada Srbije nije dobila odgovor na zahtev da se Tolimir pusti na lečenje, a da je u međuvremenu umro, Vučić je poručio da niko neće ponižavati Srbiju, opa ni Haški tribunal.

Kako je rekao, u slučaju troje radikala koje potražuje Tribunal, radi se o "malim" delima, za koje su predviđene kazne od nekoiko meseci, jer to nisu ratni zločini, a, s druge strane, onako nepoštovanje prema Srbiji koje je iskazano juče, to je neshvatljivo i nedopustivo.

Zdravko Tolimir preminuo je od problema sa srcem u pritvoru Haškog tribunala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track