(VIDEO) VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE: Bakir dočekan domaćinski, pogačom i solju!
Foto: Vlada Srbije

Po starom srpskom običaju

(VIDEO) VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE: Bakir dočekan domaćinski, pogačom i solju!

Politika -
Čovića, Ivanića i Izetbegovića na ulazu u vilu čekala je pogača i so iz ruku lepe devojke u šumadijskoj nošnji. Vučić je upravo u ovoj vili ugostio svoje zvanice na ručku, posle kojeg ih čeka šetnja centrom Beograda i poseta Kalemegdanu
1 / 3 Foto: Vlada Srbije

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas svoje goste - članove Predsedništva BiH u Vili Mir na Dedinju kao što je i obećao - po starom srpskom običaju, pogačom i solju.

Dragana Čovića, Mladena Ivanića i Bakira Izetbegovića na ulazu u vilu čekala je pogača i so iz ruku lepe devojke u šumadijskoj nošnji. Vučić je upravo u ovoj vili ugostio svoje zvanice na ručku, posle kojeg ih čeka šetnja centrom Beograda i poseta Kalemegdanu.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

- Bakiru Izetbegoviću nikada se ništa neće dogoditi u Srbiji. Dočekaćemo ga u narodnoj nošnji, s hlebom i solju, a ne batinama - poručio je srpski premijer Izetbegoviću sa vanredne kongferencije za novinare iz Beograda onog istog dana kada je napadnut u Potočarima, 11. jula. Opisujući kako je napadnut u Potočarima, Vučić je iz zgrade Vlade Srbije tog 11. jula Bakiru Izetbegoviću poručio da ga u Beogradu neće dočekati batine već pogača i so, kako stari srpski običaj i nalaže da se gost dočeka.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Podsetimo, Vila Mir sagrađena je 1979. za Josipa Broza Tita, ali on u njoj nikada nije živeo. Vila Mir je u stvari skaćenica od naziva Maršalova intimna rezidencija. Prvi i poslednji žitelj ovog luksuznog zdanja na Dedinju bio je Slobodan Milošević, koji je tu boravio s porodicom za vreme bombardovanja 1999. odnosno sve do hapšenja i izručenja Haškom sudu.

http://www.youtube.com/watch?v=HNMhbr1RdzM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track