VUČIĆ: Izjave zvaničnika iz Prištine nemaju veze sa realnošću
Foto: Nemanja Pančić

Nakon dijaloga u Briselu

VUČIĆ: Izjave zvaničnika iz Prištine nemaju veze sa realnošću

Politika -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je bio iznenađen izjavama zvaničnika iz Prištine posle dijaloga u Briselu.

"Govorili su neke stvari koje se uopšte nisu dešavale na našim razgovorima. Ako to nekome više prija, neka tako radi, ali to sa realnošću nema mnogo veze", rekao je Vučić.

On je naveo i da će Beograd nastaviti da insistira na dijalogu, rešavanju problema slobodnog protoka robe i ljudi. Vučić je dodao i da ima mesta za srpski biznis u svakom mestu na Kosovu i Metohiji, a ne samo tamo gde žive Srbi, a takođe ima prostora za Albance da razvijaju biznis na celoj teritoriji Srbije.

Nakon dijaloga u Briselu 27. januara dve strane su iznele suprotne stavove o dogovorenom. Predstavnici srpskih vlasti rekli su da je otvoren prostor za nastavak rada na izradi Statuta Zajednice srpskih opština po dogovoru od 25. avgusta, dok su kosovski zvaničnici kazali da se pritom mora voditi računa o odluci Ustavnog suda Kosova koji je deo tog sporazuma ocenio suprotnim kosovskom ustavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track