VUČIĆ: Ne interesuje me predsednička funkcija
Foto: Dragana Udovičić

VUČIĆ: Ne interesuje me predsednička funkcija

Politika -

BEOGRAD - Predsednik vlade Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi pobedio u prvom krugu izbora za predsednika Srbije, ali da ga ta funkcija ne interesuje.

"Danas smo dobili istraživanje, pobedio bih u prvom krugu predsedničkih izbora kada bih se kandidovao, a u drugom krugu, bilo ko da udje - (Vojislav) Šešelj, (Saša) Janković ili (Vuk) Jeremić pobedio bih 2:1. Ali mene to ne interesuje. Neću da kalkulišem, ne interesuje me predsednička funkcija", kazao je Vučić novinarima u Galeriji Progres, nakon obilaska izložbe "Necenzurisane laži" koju je organizovala Srpska napredna stranka.

Vučić je o formiranju vlade rekao da se nada da će do prve polovine avgusta moći da formira novi kabinet, dodavši da niko sa strane ne može da odlučuje o njenom sastavu.

"Nije lako da se formira vlada. Nadam se da ću moći da formiram vladu, ali ako i ne budem mogao, neće biti nikakav smak sveta", rekao je Vučić.On je dodao da nema pritisaka, da odredjeni faktori žele da imaju veći uticaj u Srbiji, ali da o vladi niko ne može da odlučuje osim gradjana Srbije.

Vučić je, govoreći o pripremi ekspozea koji u Skupštini podnosi mandatar za sastav vlade, rekao da je "mnogo toga napisao, mnogo dopunjavao, ali da je bitno kako će se to sprovesti u delo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track